Ένα νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Τζαζ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ξεκινά που θα είναι τριών εξαμήνων και περιλαμβάνει δύο κατευθύνσεις περιορισμένων θέσεων.

1. Πρακτική και διδασκαλία της Τζαζ (για μουσικούς, εκπαιδευτικούς και καθηγητές όλων των οργάνων (θέσεις 8)

Η ειδίκευση αυτή οδηγεί στην απόκτηση τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών με τον τίτλο της κατεύθυνσης και χωρίς τον προσδιορισμό συγκεκριμένου μουσικού οργάνου. Αφορά μουσικούς, εκπαιδευτικούς και καθηγητές μουσικής όλων των οργάνων οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη μουσική τζαζ, διαθέτουν σχετική γνώση και εμπειρία και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στις σύγχρονες αντιλήψεις και μεθόδους πρακτικής και διδασκαλίας της.

2. Οργανική εκτέλεση Τζαζ (θέσεις 2: κοντραμπάσο τζαζ και τζαζ ντράμς)

Η ειδίκευση αυτή οδηγεί στην απόκτηση τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών με τον τίτλο του εκάστοτε οργάνου. Αφορά πλήρως καταρτισμένους μουσικούς της τζαζ με γνώση των σύγχρονων τάσεων και ρευμάτων και σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο χώρο αυτής της μουσικής. Στόχος είναι η ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας σε ειδικά θέματα εκτέλεσης και διδασκαλίας

Οι λεπτομέρεις για τις κατευθύνσεις τζαζ οι προϋποθέσεις και ο τρόπος εισαγωγής περιέχονται στην πλήρη προκήρυξη του νέου μεταπτυχιακού του Ιονίου Πανεπιστημίου στις διευθύνσεις:

http://music.ionio.gr/gr/program/postgraduate.php 

http://music.ionio.gr/gr/program/sub/pms.php

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr