Διαλογική αντιπαράθεση (Debate Φοιτητών) θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, 10.00-13.00, ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ.
Οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της πνευματικής κίνησης του «Πρώτου Βυζαντινού Ουμανισμού» στην πνευματική ζωή του Βυζαντίου είναι το ζήτημα επί του οποίου θα επιχειρηματολογήσουν φοιτητές από τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα, την Τετάρτη 18 Ιουνίου, 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ., στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ιωάννου Θεοτόκη 72).


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ακαδημαϊκή αυτή Διαλογική Αντιπαράθεση (Debate) με θέμα: «Οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις του Εγκυκλοπαιδισμού στο Βυζάντιο», και να καθορίσουν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα.


Δύο Λόγια: Προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μεσαιωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα επιχειρηματολογήσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης για αν η πνευματική κίνηση του «Πρώτου Βυζαντινού Ουμανισμού» (9ος-10ος αι.) ωφέλησε ή έβλαψε το Βυζάντιο.


Στο τέλος της διαδικασίας θα υπάρξει ψηφοφορία του κοινού, η οποία θα κρίνει το αποτέλεσμα της ΔιαλογικήςΑντιπαράθεσης.
Υπεύθυνοι Καθηγητές είναι:
α. από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας Παναγιώτης Αντωνόπουλος,
β. από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας της Βυζαντινής Παιδείας Ηλίας Γιαρένης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr