Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την στέγαση των φοιτητών του σε ξενοδοχειακό κατάλυμα

Με εντολή του Πρύτανη η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Ιφιγένεια Χειρδάρη, ενημερώνει τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ότι:

«Η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού στην έκτακτη συνεδρίαση της στις 12 Φεβρουαρίου 2019 εξέτασε την καταγγελία που δημοσιεύθηκε στις 20/1/2019 στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τίτλο «Άθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλουν εστιακοί φοιτητές τον Ιονίου». Το κείμενο αναφέρεται στις συνθήκες διαβίωσης και διαμονής των φοιτητών του Ιονίού Πανεπιστημίου σε συμβεβλημένο με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ξενοδοχειακό κατάλυμα για τη δωρεάν διαμονή τους, ισχυριζόμενο ότι η Φοιτητική Μέριμνα και η Διοίκηση τον Ιδρύματος «κάνει το χατίρι των ξενοδόχων» εις βάρος των φοιτητών.

Η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Ιονίού Πανεπιστημίου προς αποκατάσταση της αλήθειας κάνει γνωστά τα εξής: 

• Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τον Ιονίού Πανεπιστημίου και των συμβεβλημένων καταλυμάτων που διατίθενται για τη δωρεάν διαμονή των φοιτητών, καθορίζεται τόσο από τη σύμβαση όσο και από τον Κανονισμό Λειτουργίας Ξενοδοχείων τον ΕΟΤ. Με το ίδιο πλαίσιο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διαμονή των φοιτητών (δικαιώματα - υποχρεώσεις).

• Σύμφωνα με τη ισχύουσα σύμβαση το εκάστοτε κατάλυμα υποχρεούται να παρέχει Θέρμανση τουλάχιστον 10 ώρες το 24ωρο. Το τελευταίο διάστημα, λόγω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η Θέρμανση παρέχεται 12 με 14 ώρες το 24ωρο. Η παροχή ζεστού νερού είναι 24 ώρες το 24ωρο, η δε φροντίδα και ο καθαρισμός των δωματίων γίνεται καθημερινά.

• Στα δωμάτια δεν επιτρέπεται το μαγείρεμα. Επίσης, οι επισκέψεις στα δωμάτια πραγματοποιούνται μέχρι τις 24:00, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό ξενοδοχείων.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρά το γεγονός ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει υποστεί μεγάλη μείωση τον τακτικού προϋπολογισμού τον, αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης των φοιτητών του, συνεχίζει να διαθέτει το 30% της ετήσιας χρηματοδότησής του αποκλειστικά για τη στέγασή τους πέραν των διατιθέμενων κλινών της Φοιτητικής Εστίας. Παράλληλα, μέσα από Θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχει συστηματικά την τήρηση των όποιων συμβατικών όρων και συνεργάζεται με τούς ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για την βελτίωση της ποιότητας διαμονής. 

Το περιεχόμενο της καταγγελίας δίνει την εντύπωση ότι οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΕΡΑΚΙ» φοιτητές αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες, στερούμενοι στοιχειώδεις παροχές, όπως θέρμανση και ζεστό νερά.

Η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προέβη για μία ακόμα φορά σε επιτόπια έρεύνα για να διαπιστώσει και πάλι ότι μέχρι σήμερα οι συμβατικοί όροι διαμονής των φοιτητών δεν έχουν παραβιαστεί, ούτε έχει αναφερθεί κάτι σχετικό από διαμένοντες στην συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα φοιτητές. Αντιθέτως, η διεύθυνση τον καταλύματος συνεργάζεται αποτελεσματικά με την Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας για την προσαρμογή των συνθηκών διαβίωσης των φοιτητών μας στις εκάστοτε έκτακτες συνθήκες.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr