Με λιγότερες δόσεις τα δίδακτρα φοίτησης στο ΕΑΠ για το 2016-2017

Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) έλαβε την απόφαση να θεσπίσει προσωρινά λόγω έκτακτων συνθηκών μεγάλο αριθμό δόσεων στην αποπληρωμή της οικονομικής συμμετοχής των φοιτητών (αρχικά 5 Δόσεις έως 31/12/2015 και στη συνέχεια 2 παρατάσεις με καταληκτική ημερομηνία 8-5-2016)!

Αυτή η απόφαση όπως αναφέρει το ΕΑΠ: «είχε ως αποτέλεσμα την πρωτόγνωρη επιβάρυνση, αφενός της οικονομικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου λόγω της παρατεταμένης οικονομικής εκκρεμότητας μεγάλου αριθμού φοιτητών του Ιδρύματος και αφετέρου της διοικητικής δυσλειτουργίας στην ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Προκειμένου να διευκολυνθούν περαιτέρω οι φοιτητές του, το ΕΑΠ από την προσεχή ακαδημαϊκή περίοδο προχώρησε στην μείωση κατά 50 ευρώ του κόστους παρακολούθησης ανά Θεματική Ενότητα, ενώ ήδη επαύξησε το ποσό και τον αριθμό των υποτροφιών που χορηγεί.

Το ΕΑΠ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις Διοικήσεις των Τραπεζών, ώστε να αναζητηθούν τρόποι διευκόλυνσης των φοιτητών στην καταβολή της οικονομικής συμμετοχής τους. Επιπλέον διερευνούνται λύσεις που θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των χιλιάδων φοιτητών από τη συνολική δαπάνη των σπουδών τους. Ως προς αυτά, ελπίζουμε να είμαστε σύντομα σε θέση, να ανακοινώσουμε την αίσια έκβαση των προσπαθειών μας.

Είσαι Φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΕΑΠ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η ΔΕ του ΕΑΠ στην υπ΄ αριθμ. 295/21-03-2016 Συνεδρίασή της καθώς και την επικαιροποίηση της σχετική απόφασης στην υπ΄ αριθμ. 303/13-06-2016 Συνεδρίαση, αποφάσισε όπως δοθεί στους φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 η δυνατότητα καταβολής της οικονομικής συμμετοχής σε τέσσερις (4) δόσεις, ήτοι:

  • η 1η δόση της οικονομικής συμμετοχής με τη δήλωση της/των ΘΕ του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017
  • η 2η δόση της οικονομικής συμμετοχής μέχρι 31/7/2016
  • η 3η δόση της οικονομικής συμμετοχής  μέχρι 31/8/2016 και
  • η 4η δόση μέχρι 20/9/2016, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή της οικονομικής συμμετοχής.

Επισημαίνουμε ότι η 20η Σεπτεμβρίου είναι το έσχατο όριο για τον καθορισμό των Τμημάτων, τον προγραμματισμό των ΟΣΣ και την εξασφάλιση των Αιθουσών όσο, και για την ανάθεση των συμβάσεων των Μελών του Ακαδημαϊκού Προσωπικού. Συνεπώς η υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου είναι εκ των πραγμάτων παντελώς αδύνατη».

Περισσότερα νέα για το ΕΑΠ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr