ΕΑΠ: Διαμαρτυρία φοιτητή σχετικά με τις εξετάσεις-προσομοίωση-ταυτοποίηση

ΕΑΠ: Διαμαρτυρία φοιτητή σχετικά με τις εξετάσεις-προσομοίωση-ταυτοποίηση

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Tι αναφέρει ο διαμαρτυρόμενος φοιτητής Α. Κ. στην επιστολή που απέστειλε στα «Φοιτητικά Νέα» την οποία έχει προωθήσει στην Δ.Ε του ΕΑΠ, στον συνήγορο του φοιτητή, στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στο γραφείο του Πρωθυπουργού:

"Στην προσομοίωση το Σάββατο 20.06.2020, ασχολήθηκα από τις 12:00 έως και 19:30 όπου τελικά κατάφερα μαζί με τον καθηγητή μου ο οποίος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες και τον ευχαριστώ για αυτό, και έκανα την ταυτοποίηση. Να προσθέσω επίσης προβλήματα ατομικά όπως πρόβλημα με τον εργοδότη μου, νεύρα, άγχος, υπέρταση κτλ. που φαντάζομαι δεν ενδιαφέρουν το ΕΑΠ.


Να αναφέρω τα παρακάτω προβλήματα που αντιμετωπίζω και πολλά άλλα που θα προσπεράσω λόγω χρόνου.

- Δεν έχω σταθερή σύνδεση Internet, εχθές πολλές φορές αναγκάστηκα να ανοιγοκλείσω τον router.

- Δεν έχω πλέον Υπολογιστή, εχθές έκανα την ταυτοποίηση από συγγενικό μου σπίτι.

- Δεν έχω κινητό ώστε να εγκαταστήσω skype για τη ταυτοποίηση.

- Δεν έχω printer, scanner, camera. Δεν ξέρω και κατά πόσο είναι νόμιμο, ηθικό να σου ζητήσει κάποιος να εξετάσει ένα έγγραφο ή τον υπολογιστή σου ό οποίος βρίσκεται στην οικία σου.

- Έχω ένα παπάκι ώστε να μπορώ να μετακινηθώ σε κάποιο κέντρο εξέτασης και να εξεταστώ όπως ίσχυε από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. (Ένας αγώνας ξεκινάει με τους ίδιους κανονισμούς και τελειώνει με τους ίδιους, Δεν αλλάζουν οι κανονισμοί κατά την διάρκεια του αγώνα. Μπορεί ο αγώνας να διακοπεί με υπαιτιότητα των εμπλεκομένων. Σε αυτό το σημείο δεν φέρω καμία ευθύνη.)

Νομίζω όπως έγινε και στους εργασιακούς μας χώρους όπου η ευθύνη για την τηλεργασία (παροχή εξοπλισμού, pc, camera, internet Connection) ήταν ευθύνη του εργοδότη, την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων φέρει το ΕΑΠ.

Σε παλαιότερο email είχα προτείνει να μισθώσει το εαπ περισσότερα εξεταστικά κέντρα, περισσότερους επιτηρητές και να αναλάβει το κόστος το οποίο καταλαβαίνω θα ήταν μεγαλύτερο από τις άλλες χρονιές. Αντί για αυτό το ΕΑΠ έριξε το μπαλάκι στους φοιτητές που σημαίνει μείωση κόστους για το ΕΑΠ, ενώ για τον φοιτητή τα 500 ευρώ παραμένουν 500 και εξόφληση έως τον Αύγουστο (μονομερής η μείωση του κόστους).

Για να μην μακρηγορώ (που νομίζω ότι το έκανα. Να αναφέρω εδώ ότι το να δώσουμε εξετάσεις στην συγκεκριμένη ΘΕ του χρόνου χωρίς οικονομική επιβάρυνση είναι για γέλια και για κλάματα. Εχθές μετά την προσομοίωση είχα 16 πίεση, δεν ξέρω του χρόνου αν θα ζώ λόγω ότι κλείνω τα 50 σε 40 ημέρες. Αυτό το είπα στον γιό μου όταν δεν πέρασε Πανελλήνιες με την πρώτη <<Είσαι μικρός ακόμη δώσε του χρόνου>>).

Παρακαλώ ενημερώστε με σχετικά με τα τεχνικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζω, έως την Τρίτη 23.06.2020 παρόλο που έχω αναφερθεί σε αυτά τα προβλήματα με emai μου την Παρ 05/06/2020 9:09 πμ χωρίς να έχω πάρει απάντηση.

Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια συμμετοχής στις εξετάσεις με την επιφύλαξη παντός νομίμου διακαιώματός μου.

Εύχομαι σε όλους υγεία, καλή επιτυχία, καλό καλοκαίρι και στο ΕΑΠ να αναθεωρήσει και να σκεφτεί λίγο καλύτερα παρόμοιες καταστάσεις που πιθανό θα προκύψουν στο μέλλον, χωρίς να σκεφτόμαστε πάντα το οικονομικό μέρος μιας διαδικασίας.

(Πολλά και ανόσια περί το των πολλών νόμισμα γέγονε, Πλάτων)"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr