Παρέμβαση πτυχιούχου του ΕΑΠ εν ώρα ορκωμοσίας για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του ΕΛ.Π. (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση πτυχιούχου του ΕΑΠ στην ορκωμοσία για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του ΕΛ.Π. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως πολυετές και πρωτοπόρο εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό ίδρυμα με δημόσιο χαρακτήρα δεν παρέχει αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε προγράμματα όπως ο «Ελληνικός Πολιτισμός».

Στις 18/01 2020 πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών οι Τελετές Ορκωμοσίας και Απονομής Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ.


Η πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Αναστασία Πουλοπούλου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό παρενέβη με τυπωμένο μήνυμα στην μπλούζα που έγραφε "Επαγγελματικά Δικαιώματα Τώρα" και με σχετική ομιλία της.

Δείτε παρακάτω σχετικό απόσπασμα

Να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα μέσω επιστολής που συνέταξαν φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΛΠ και απέστειλαν στην ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, ζητούν να εγκριθεί η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με βάση την 431η Συνεδρίασή της στις 4 Ιουλίου 2019 και να προχωρήσει στη δημιουργία ξεχωριστού ΠΕ Πολιτισμικών Σπουδών, προκειμένου να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. 

Φοιτητές και πτυχιούχοι του ΕΑΠ αναμένουν όπως αναφέρουν στα «Φοιτητικά Νέα» την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και την ένταξή τους σε κωδικό ΠΕ.

Εικόνες από την στιγμή της παρέμβασης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία που αφορούν το ΕΑΠ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr