Κοσμήτορες ΕΑΠ: Κανένας δεν νομιμοποιείται να μιλάει εκ μέρους του ΕΑΠ χωρίς εξουσιοδότηση από τα θεσμικά ακαδημαϊκά όργανα του Πανεπιστημίου

«Η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και υπευθυνότητα τα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.  

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε εμπλεκόμενο, ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να μιλάει εκ μέρους του ΕΑΠ, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τα θεσμικά ακαδημαϊκά όργανα του Πανεπιστημίου.

Η στρατηγική ανάπτυξη του ΕΑΠ δεν μπορεί να διαμορφώνεται  ερήμην της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος και δεν μπορεί να περνάει μέσα από τις οδούς διαφυγής άλλων φορέων, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα προσωπικών συζητήσεων και επιλογών ατόμων που δεν εκπροσωπούν πλέον επί της ουσίας την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τον νυν Πρόεδρο της ΔΕ του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση, να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που του αναλογούν, ιδιαίτερα για τόσο σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον του Πανεπιστημίου.» 

Για την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ

Αντώνης Λιοναράκης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Αθανάσιος Μιχιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Αυγουστίνος Δημητράς, Εκλεγμένος Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr