Πρόσληψη 250 θέσεων διοικητικού προσωπικού στο ΕΑΠ - ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Πρόσληψη 250 θέσεων διοικητικού προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Σύσταση διακοσίων πενήντα μίας (251) θέσεων διοικητικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και καθορισμός της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων, του τρόπου και χρόνου υποβολής αυτών και των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθορίζει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι θέσεις έλαβαν έγκριση – με την δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ στο Εθνικό Τυπογραφείο – από δύο υπουργεία, Παιδείας και Οικονομικών.


Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση, προβλέπονται θέσεις για απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κυρίως, θα προσληφθούν απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κλάδων διοικητικού, οικονομικών, μηχανικών, κ.α.

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

  • ΠΕ Διοικητικών (100 θέσεις)
  • ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων (13 θέσεις)
  • ΠΕ Πληροφορικής (13 θέσεις)
  • ΠΕ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (3 θέσεις)
  • ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ (13 θέσεις)
  • ΠΕ Μηχανικών (15 θέσεις)
  • ΠΕ Μαθηματικών (10 θέσεις)
  • ΠΕ Οικονομικού (5 θέσεις)
  • ΠΕ Νομικών/Πολιτικών Επιστημών (4 θέσεις)
  • ΠΕ Ιατρών (1 θέση)
  • ΠΕ Ψυχολόγων (4 θέσεις)
  • ΤΕ Διοικητικού (23 θέσεις)
  • ΤΕ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (4 θέσεις)
  • ΤΕ Πληροφορικής (5 θέσεις)
  • ΔΕ Διοικητικού (16 θέσεις)
  • ΔΕ Τεχνικών (5 θέσεις)
  • ΔΕ Κλητήρων/Γενικών Καθηκόντων (10 θέσεις)
  • ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (5 θέσεις)

Όπως προκύπτει και από το ΦΕΚ η διαδικασία εκκίνησης για την υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει εντός της προθεσμίας, η οποία θα οριστεί μετά την έκδοση της σχετικής προκήρυξης.

Με την προκήρυξη θα καθορισθεί ο χρόνος, ο τρόπος και κάθε άλλη λεπτομέρεια της διαδικασίας πλήρωσης των ως παραπάνω θέσεων. 

Απαιτούμενα προσόντα διορισμού

Προσόντα διορισμού σε θέσεις των επιμέρους ειδικοτήτων ορίζονται όσα προβλέπονται από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39), όπως ισχύει, και από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης.

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται ως πρόσθετο προσόν διορισμού, για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ και TE, η εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σε περίπτωση, που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων από υποψηφίους με εμπειρία τουλάχιστον εικοσιτεσσάρων (24) μηνών, τότε αρκεί η εμπειρία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών σε θέματα διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Η ως άνω εμπειρία αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδεόταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Ειδικές κατηγορίες θέσεων

Ποσοστό των προκηρυσσόμενων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΥΕ κατά ειδικότητα καλύπτεται από υποψηφίους ειδικών κατηγοριών κατά τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 25 του ν. 4440/2016 (Α’ 224), εφόσον υπάρχουν και κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα που επιτρέπουν την εγγραφή τους σε πίνακα κατάταξης και συνυποβάλουν με την αίτησή τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 της παρούσας. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι ειδικές θέσεις που προβλέπονται για τις ως άνω ειδικές κατηγορίες από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, κατά τη σειρά στον Πίνακα Κατάταξης, εφόσον έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους, τις θέσεις αυτές.

Βαθμολόγηση και δικαιολογητικά συμμετοχής

1. Τα προσόντα και ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι αποδεικνύονται και μοριοδοτούνται κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39) και στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως ισχύουν, ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων. Για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων ισχύουν τα οριζόμενα στην αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/570/ οικ.3824/2017 απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Β’ 272). Η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται κατά τα προβλεπόμενα από το π.δ. 50/2001 (Α’ 39) ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες εξειδικεύονται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η πλήρωση των θέσεων με υποψηφίους με τα προσόντα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 27 του π.δ. 50/2001, είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους και χωρίς τα προσόντα αυτά.

2. Ειδικότερα για την εμπειρία, ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας. Κατά παρέκκλιση της περιπτ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 και ειδικά για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, αν η εμπειρία έχει αποκτηθεί σε υποστήριξη εξ αποστάσεως προγραμμάτων που παρέχουν τίτλο σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (εξειδικευμένη εμπειρία) αυτή μοριοδοτείται με είκοσι (20) μονάδες και μέχρι τριάντα έξι (36) μήνες για το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων ΔΕ και ΥΕ. Για τους λοιπούς μήνες με ανώτατο όριο τους ογδόντα τέσσερις (84) μήνες, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ως προς το κριτήριο της εμπειρίας. Η εμπειρία του προηγούμενου εδαφίου αποδεικνύεται με βεβαίωση του Επιστημονικώς Υπευθύνου του Προγράμματος, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς το αντικείμενο της απασχόλησης και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση, με την οποία συνδε- όταν με τον φορέα, που εκτέλεσε το πρόγραμμα.

Για τις θέσεις κατηγορίας ΠΕ και TE, στις οποίες απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία ως τυπικό προσόν διορισμού, σύμφωνα με το άρθρο 3, πέραν του είδους και του χρονικού διαστήματος της εξειδικευμένης αυτής εμπειρίας, βαθμολογείται επίσης και η εμπειρία που διαθέτουν οι υποψήφιοι σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο των προς πλήρωση θέσεων, για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως του βαθμολογούμενου κριτηρίου των συνολικά ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών εμπειρίας μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της άδειας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν εντός προθεσμίας, που θα οριστεί από την προκήρυξη. Με την αίτηση συμμετοχής οι υποψήφιοι θα συνυποβάλουν όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Ο υποψήφιος που δεν αποδεικνύει τα κριτήρια ή τις ιδιότητες, που επικαλέσθηκε στην αίτησή του και τα οποία ελήφθησαν υπόψη για την κατάταξή του στους οικείους πίνακες,

διαγράφεται απ’ αυτούς. Με την προκήρυξη θα καθορισθεί ο χρόνος, ο τρόπος και κάθε άλλη λεπτομέρεια της διαδικασίας πλήρωσης των ως άνω θέσεων καθώς και διενέργειας του διαγωνισμού, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 84 του ν. 4485/2017 (Α’ 114) και στο άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α’ 28), όπως ισχύουν.

Η ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ προσλαμβάνει απόφοιτους Σχολών μηχανολογικών κατευθύνσεων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr