Απειλείται το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ με τις νέες απεργίες

Στον αέρα μπορεί να τιναχθεί η προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Νέες απεργίες από τους διοικητικούς υπαλλήλους απειλούν να χαθεί το εξάμηνο τελικά.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των οχτώ Πανεπιστημίων που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα προχωρούν σε νέες απεργίες, με αρχή τη 48ωρη της Τρίτης και Τετάρτης (13-14/5). «Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο», ανέφερε η γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, επαναφέροντας τις μνήμες του περασμένου φθινοπώρου, όταν οι διαδοχικές απεργίες δημιούργησαν αρχικά τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου για τους φοιτητές.

Την ίδια στιγμή, φόβοι για νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων Πανεπιστήμια/ΤΕΙ προκαλεί πολυσέλιδο έγγραφο της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), το οποίο εστάλη την Παρασκευή στα ιδρύματα και τους ζητεί να απογραφούν με κάθε λεπτομέρεια, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».


Τα ιδρύματα καλούνται να αναφέρουν αριθμό φοιτητών, διδασκόντων και διοικητικών, προϋπολογισμό, άλλους πόρους, μελλοντική στρατηγική, οικονομικό προγραμματισμό, δείκτες για την τελευταία πενταετία σχετικά με τη βάση εισαγωγής, κόστος ανά φοιτητή, αριθμός πτυχιούχων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr