Εικόνες από την επίθεση στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ

Εικόνες από την επίθεση στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ

Φωτογραφίες από το γραφείο του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέα Μπουντουβή, που έγινε στόχος ομάδας νεαρών με σφυριά και μπογιές, αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Οι περίπου 10-15 νεαροί προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο γραφείο του πρύτανη. Έριξαν μπογιές, έσπασαν εξοπλισμό και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα.


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αυτοαποκαλούμενοι ως «Αναρχικοί και Αναρχικές μέσα και έξω από τις σχολές». Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες, που δείχνουν τις καταστροφές στο γραφείο του κ. Μπουντουβή.

«Την Παρασκευή 9/10 μπήκαμε στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και επιτεθήκαμε στο γραφείο του Πρύτανη Α. Μπουντουβή και την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου, με σφυριά, μπογιές και σπρει, προξενώντας εκτεταμένες ζημιές. Σύμφωνα με τα καθεστωτικά, την ώρα της επίθεσης ο Πρύτανης βρισκόταν στον χώρο και φυγαδεύτηκε από μία πίσω πόρτα», σημειώνουν στο κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση.

Όσον αφορά στο κίνητρό τους, αυτό συνδέεται με τις αλλαγές που προωθούνται στο κτίριο Γκίνη, στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη στα Εξάρχεια:

 «Επιλέξαμε σαν στόχο τους χώρους όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο: Συμμετέχει στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους μέσα και έξω από τις σχολές, την ”ανάπλαση” και τον εξευγενισμό των δημόσιων χώρων. Την 1η Ιουνίου η σύγκλητος του ΕΜΠ ανακοίνωσε το προκλητικό σχέδιο ανάπλασης του κτηρίου Γκίνη στο Κάτω Πολυτεχνείο, για την μετατροπή του σε ερευνητικό-συνεδριακό κέντρο και μουσείο. Δηλαδή ουσιαστικά την μετατροπή του από ένα ζωντανό σημείο συνάντησης σε έναν ακόμα απονεκρωμένο χώρο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr