Στάση Εργασίας σήμερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Δείτε ποιες ώρες!

Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων Διοικητικών, ΙΔΑΧ - ΙΔΟΧ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη στάση εργασίας αύριο Παρασκευή [20/11] έχει ως εξής:

Δεδομένου ότι η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέλαβε την ευθύνη για το «άστοχο» κλείσιμο της πύλης της οδού Στουρνάρη, στο συγκρότημα Πατησίων, διαχωρίζοντας τη στάση της από τέτοιου είδους μεθόδους, ζητάμε από τη Σύγκλητο να πάρει απόφαση που να δηλώνει ξεκάθαρα τη θέση της για τα γεγονότα της Πέμπτης, 13/11/2014.

Τον αυταρχικό χαρακτήρα της κυβέρνησης τον έχουμε δει πάμπολλες φορές μέχρι σήμερα ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζει αγώνες εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών. Πρυτάνεις σαν τον νέο πρύτανη του ΕΚΠΑ έχουν δείξει εδώ και καιρό με την στάση και τις απόψεις τους ότι θα υπηρετήσουν πιστά την κυβερνητική πολιτική σε κάθε επίπεδο και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο σε επίπεδο αυταρχισμού.


Η απάντηση σε κάθε είδους έκφραση της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης και των πειθήνιων οργάνων της όπως ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είναι το μαζικό, οργανωμένο και πολιτικοποιημένο φοιτητικό κίνημα, με συμμάχους όλους τους κλάδους εργαζομένων και διδασκόντων στα Πανεπιστήμια αλλά και έξω από αυτά.

Επίσης, αναγνωρίζοντας ότι η Σύγκλητος είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του Ιδρύματος, θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι εκπρόσωποι της πολυτεχνειακής κοινότητας πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή.

Συνεπώς καλούμε σε:

• Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 21/11/2014 και ώρες 12:00 – 17:00.

• Συμμετοχή στην Πανπολυτεχνειακή Συνάντηση κατόπιν συντονισμού.

• Επόμενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη, 25/11/2014. Συγκεκριμένη ώρα και τόπος διεξαγωγής σε επόμενη ανακοίνωση.

Η Διοικούσα Επιτροπή Συλλόγων Διοικητικών, ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr