ΕΜΠ: Και τηλεσυνέδριο μετά την επιτυχημένη τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ

ΕΜΠ: Και τηλεσυνέδριο μετά την επιτυχημένη τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ

To πρώτο διαδικτυακό συνδρομητικό διεθνές συνέδριο για την Εκπαίδευση Γεωτεχνικών Μηχανικών, GEE 2020, θα γίνει στις 23-25 Ιουνίου 2020 με ελληνική διοργάνωση υπό την αιγίδα της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Εδαφομηχανικής και Γεωτεχνικής Μηχανικής και της αντίστοιχης διεθνούς εταιρείας, και του Δήμου Αθηναίων.

Το συνέδριο GEE 2020 φέρνει στον ίδιο χώρο ερευνητές από την εκπαίδευση και καθηγητές, ερευνητές και μελετητές της πράξης από τη γεωτεχνική μηχανική. Οι στόχοι του συνεδρίου που κατεύθυναν τον σχεδιασμό του είναι:


  1. ενσωμάτωση εκπαιδευτικών ερευνητικών αποτελεσμάτων στην πολυτεχνειακή διδασκαλία,
  2. δημοσιοποίηση εκπαιδευτικών συνεργασιών μεταξύ Πολυτεχνειακών Τμημάτων και Εταιρειών- Γραφείων Μελετών,
  3. συστηματική εκπαίδευση νέων πανεπιστημιακών σε θέματα διδασκαλίας και μάθησης και,
  4. χτίσιμο βάσεων για μελλοντικές συνεργασίες σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης στο τέλος της ημέρας στις 24 και 25 Ιουνίου.

Για τη μεγιστοποίηση της επιδραστικότητας του συνεδρίου, η παρακολούθηση της πρώτης μέρας του συνεδρίου καθώς και της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στις 25/6 θα είναι ελεύθερη, χωρίς να απαιτεί εγγραφή στο συνέδριο.

Αρχικά σχεδιασμένο να γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης στις ίδιες μέρες, το συνέδριο επανασχεδιάστηκε τον Μάρτιο-Απρίλιο στη διαδικτυακή μορφή του. Αν και διαδικτυακό, το συνέδριο θα έχει Αθηναϊκή προσωπικότητα με τη βοήθεια λήψεων από τα πρώτα πανεπιστήμια: τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου και την Ακαδημία Πλάτωνος. Επίσης, στα διαλείμματα θα προβάλλονται φωτογραφίες και βίντεο με ευγενική παραχώρηση από το Μουσείο Ακρόπολης και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρίνα Πανταζίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Πρόεδρος Συνεδρίου GEE 2020, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 697 22 38 014

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr