Αλέξης Τσίπρας: Δεν πήρα μετεγγραφή από Βουλγαρία -  Στο Πολυτεχνείο μπήκα με Πανελλήνιες

Αλέξης Τσίπρας: Δεν πήρα μετεγγραφή από Βουλγαρία -  Στο Πολυτεχνείο μπήκα με Πανελλήνιες

Πολύ θυμωμένος εμφανίστηκε σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή για την κατάργηση του ασύλου ο Αλέξης Τσίπρας, με τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι δεν μπήκε με εξετάσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά πήρε μετεγγραφή από την Βουλγαρία.

«Αν κάνετε μια έρευνα, θα δείτε ότι αυτές οι αθλιότητες διακινούνται», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε στην ομιλία του ότι η όλη υπόθεση της κατάργησης του ασύλου είναι μια προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου.


«Είχα την τιμή με Πανελλαδικές Εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή και χαρακτήρισε fake news το ότι πήρε μετεγγραφή από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «εσείς, κ. Μητσοτάκη, δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Η σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο», είπε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr