146 εστιακοί φοιτητές του ΕΜΠ διεκδικούν σίτιση και τον Αύγουστο

Εστιακοί φοιτητές του ΕΜΠ διεκδικούν σίτιση και τον Αύγουστο

Τι αναφέρει ο σύλλογος οικοτρόφων νέων εστιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε ανακοίνωση που απέστειλε στα «Φοιτητικά Νέα»: 

"Την Δευτέρα 29/7/2019, ο σύλλογος μας κατέθεσε στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ συλλογή υπογραφών 146 οικοτρόφων των εστιών μας με αίτημα την κάλυψη της σίτισης εκείνων που θα παραμείνουν στις εστίες και τον μήνα Αύγουστο. Για άλλη μια φορά όμως, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δείχνει πλήρης αδιαφορία για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών. Σφυρίζοντας κλέφτικα και ξεχνώντας πως πέρσι το Ίδρυμα είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση μετά από παρέμβαση του συλλόγου, αδιαφορώντας για όλους αυτούς τους φοιτητές που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να γυρίσουν σπίτια τους ή έμειναν στην Αθήνα για να δουλέψουν, επικαλείται νομικές δυσκολίες. Οι ευθύνες τους είναι τέτοιες που δεν κρύβονται ούτε πίσω από ευχές ούτε από μισόλογα συμπαράστασης.


Δεν δίνουν δεκάρα συνολικότερα για τις ανάγκες μας, αφού την στιγμή που αδιαφορούν για φοιτητές που αναγκάζονται να δουλέψουν καλοκαίρι για να ανταπεξέλθουν στο κόστος σπουδών, η επιχειρηματική δραστηριότητα συνολικότερα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, και ειδικότερα στο χώρο της φοιτητικής μέριμνας (σε σίτιση, στέγαση, συντήρηση) ενισχύεται χρόνο με το χρόνο, η χρηματοδότηση παραμένει καθηλωμένη στα τάρταρα. Για άλλη μια φορά φαίνεται πως οι ανάγκες των οικότροφων πρέπει συνεχώς να μπαίνουν στο ζύγι με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίοι κερδίζουν υπέρογκα ποσά πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων και των φοιτητών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της γενικότερης κατάστασης είναι πως σε άλλες εστίες, οικότροφοι πετιούνται έξω το καλοκαίρι κακήν κακώς από τα δωμάτιά τους ώστε να επινοικιαστούν σε 3ους για τουριστικούς σκοπούς.

Σαν σύλλογος απαιτούμε αυτήν την στιγμή να βρεθεί λύση. Δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε ένα πιάτο φαγητό το καλοκαίρι, ενώ οι εργολάβοι δεν ξέρουν τι βγάζουν πατώντας πάνω στα δικά μας δικαιώματα. Απαιτούμε άμεση αποζημίωση των φοιτητών με επίδομα για το κόστος σίτισης του καλοκαιριού! Δεν πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς κανέναν εμπόδιο.

Καλούμε κάθε φοιτητή, κάθε οικότροφο να μην σκύψει το κεφάλι στη ζωή χωρίς δικαιώματα, μέσα από τους συλλόγους μας να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη με προσανατολισμό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr