Η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ συνεχίζεται από φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες διαγραφές

Το κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ βρίσκεται ακόμη υπό κατάληψη από φοιτητές που διαμαρτύρονται για τις επερχόμενες διαγραφές των «λιμναζόντων» φοιτητών.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ι. Γκόλιας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης προχώρησαν φοιτητές του ΕΜΠ για να διαμαρτυρηθούν για τις επερχόμενες διαγραφές των «λιμναζόντων» φοιτητών. Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ι. Γκόλιας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Αγαπητά μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας, Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας το κτήριο Διοίκησης εξακολουθεί να παραμένει κατειλημμένο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η άσκηση των διοικητικών καθηκόντων της Πρυτανείας. Το γεγονός αυτό έχει βαρύνουσα σημασία γιατί δεν επιτρέπει την εκτέλεση ζωτικών λειτουργιών του Ιδρύματος (π.χ. προϋπολογισμός, τεχνική υποστήριξη) και τη διεκπεραίωση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το διοικητικό προσωπικό (π.χ. κινητικότητα, διεκδίκηση πρόσθετων θέσεων), το ακαδημαϊκό προσωπικό (π.χ. εξελίξεις, άδειες) και τους φοιτητές (π.χ. θέματα σπουδών, μέριμνας). Μέχρι στιγμής δεν μας έχει διατυπωθεί κάποιο αίτημα από κάποιον συνδικαλιστικό ή άλλο φορέα του ΕΜΠ πλην του αιτήματος της διενέργειας Συγκλήτου που διατυπώθηκε από μικρή ομάδα φοιτητών. Όπως όμως αναφέρεται και στην ανακοίνωσή μας της 1ης Σεπτεμβρίου, απαραίτητη προϋπόθεση για τον προγραμματισμό Συγκλήτου είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και της Πρυτανείας, που θα επιτρέψει την σύγκλησή της το γρηγορότερο δυνατόν.

Η επιβολή πρακτικών που στερούν αδικαιολόγητα τη δυνατότητα διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος βλάπτει σημαντικά όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η ευθύνη αυτών που επιλέγουν αυτό το δρόμο χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικού λόγου είναι τεράστια και τους καλούμε να αναλογιστούν τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές τους. Επιθυμούμε να δηλώσουμε και πάλι ότι είμαστε πάντα ανοικτοί στον ακαδημαϊκό διάλογο που βασίζεται στο σεβασμό και την κατανόηση των απόψεων και των θέσεων όλων. Παράλληλα όμως δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς μία άνευ ουσιαστικού αιτήματος ενέργεια, η οποία κρατά το Ίδρυμα δέσμιο και πλήττει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr