Απειλές από μέλος φοιτητικής παράταξης καταγγέλλει πως δέχτηκε φοιτητής του ΔΙΠΑΕ - Τον μήνυσε

Απειλές από μέλος φοιτητικής παράταξης καταγγέλλει πως δέχτηκε φοιτητής του ΔΙΠΑΕ - Τον μήνυσε

Καταγγελίες ΦοιτητώνΦοιτητής του Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος (πρώην ΑΤΕΙΘ) καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι μέλος της φοιτητικής παράταξης (ΔΑΠ) τον απείλησε λεκτικά λέγοντας ότι θα προβεί σε μπουνιές και κλωτσιές και συμπληρώνοντας "ξέρω και που μένεις". 

Ο φοιτητής τονίζει στα «Φοιτητικά Νέα» ότι: «Έχω κινηθεί ήδη νομικά για τις απειλές κατά ζωής και σωματικής ακεραιότητας που έχω δεχθεί από μέλος φοιτητικής παράταξης».


Τα «Φοιτητικά Νέα» επικοινωνήσαν με την δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση του φοιτητή όπου επιβεβαίωσε την σχετική καταγγελία. 

Το περιστατικό όπως δηλώνει ο φοιτητής σημειώθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Ακολουθεί η καταγγελία του φοιτητή: 

«Την Παρασκευή 25/10/2019 μεταξύ 10 πμ και 11 πμ πηγαίνοντας στο κυλικείο της σχολής μου μέλος της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με έβρισε χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος. Τον κοίταξα απλά και στη συνέχεια έφυγα αγνοώντας τον. Επιστρέφοντας από το κυλικείο ήταν στο ίδιο σημείο και μου είπε «αν με ξανά κοιτάξεις μαλακισμενο θα δεις τι έχει να γίνει» και φυσικά αντέδρασα σε αυτό. Πήγα προς το μέρος του ζητώντας του εξηγήσεις. Μου είπε ότι ξέρει πως δεν ψήφισα την παράταξη και ότι βλέπει πως εναντιώνομαι στον τρόπο με τον οποίο δρα στην φοιτητική κοινότητα. Μου είπε να συμμαζευτώ γιατί αλλιώς θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. Τον ρώτησα «με απειλείς;» και μου απάντησε «ναι».

Συνέχισα λέγοντας «τι θα μου κάνεις;» μου απάντησε «Ο,τι μπορώ! Μπουνιες, κλωτσιές κλπ ξέρω και που μένεις».

Έπειτα, του ζήτησα το όνομά του, μου το έδωσε με πλήρη υπεροψία λέγοντας μου «Δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα (γελώντας)». Έφυγα χωρίς να πω τίποτα.

Αμέσως απευθύνθηκα στον Πρόεδρο της σχολής, εν συνεχεία στην Ελληνική Αστυνομία καθώς επίσης και στον εισαγγελέα υπηρεσίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό έγινε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στη Σίνδο Θεσσαλονίκης (πρώην ΑΤΕΙΘ) στη σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του τμήματος Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σκοπός μου δεν είναι η δυσφήμηση της παράταξης αλλά η δημοσιοποίηση του περιστατικού ώστε να αποφευχθούν άλλες παρόμοιες ενέργειες καθώς επίσης να μιλήσουν και άλλοι φοιτητές που πέρασαν κάτι ανάλογο. 

Αυτό που έγινε είναι παράνομο, παραβιάζει το δικαίωμα της προσωπικής μου ελευθερίας καθώς και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.»

Ασθενοφόρα, περιπολικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - Τραυματίστηκαν φοιτητές (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr