Το ΔΠΘ καλείται να αποζημιώσει καθηγητή με €15.000 για ηθική βλάβη

Το ΔΠΘ καλείται να αποζημιώσει καθηγητή με €15.000 για ηθική βλάβη

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2020: Το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, καλείται να καταβάλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Ξάνθης, Βασίλη Τσαουσίδη.

Η παραπάνω υποχρέωση απορρέει από απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής στο οποίο είχε προσφύγει ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, όταν ετέθη σε καθεστώς αποχής από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα το 2017.


Ο κ. Τσαουσίδης με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποίησε την καταδίκη του ΔΠΘ από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και εξήγησε ότι η εν λόγω απόφαση με την οποία τέθηκε σε αποχή εκδόθηκε από τον τότε Πρύτανη, Αθανάσιο Καραμπίνη. Υπόχρεο να καταβάλει την αποζημίωση για ηθική βλάβη είναι το πανεπιστημιακό ίδρυμα. «Με λίγα λόγια, την ευθύνη για τον πρύτανη που το διοικεί, την αναλαμβάνει το πανεπιστήμιο που τον εκλέγει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, μάλιστα, που στο παρελθόν είχε καταγγείλει «πρωτοφανή μεθόδευση κατασκευασμένων κατηγοριών» σε βάρος του, δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει ένα μέρος της αποζημίωσης στη Νομική Σχολή, ως υποτροφία, «εφόσον το πανεπιστήμιο προσωποποιήσει την ευθύνη με αποφάσεις των οργάνων του».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Βασίλη Τσαουσίδη:

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
2017-03-29 18:19:22

Η απόφαση του Πρύτανη του ΔΠΘ που οδήγησε τον καθηγητή να προσφύγει στην δικαιοσύνη

Οι Αποφάσεις του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) Καθηγητή Αθανάσιου Καραμπίνη για την αποχή καθηγητών από την άσκηση των καθηκόντων τους έχει ως εξής:

  • «Αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Βασίλειου Τσαουσίδη»

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ: Ότι ο Βασίλειος Τσαουσίδης, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, απέχει των καθηκόντων του ως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δι’όσον χρόνον αναστέλλεται και η πειθαρχική του δίωξη, δυνάμει της υπ’ αριθμόν 11/2017 απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών Δ.Ε.Π. των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στο σκεπτικό και διατακτικό της απόφασης αυτής.

  • «Αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του Καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σπυρίδωνα Ραψομανίκη»

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ: Ότι ο Σπυρίδων Ραψομανίκης, Καθηγητής πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, απέχει των καθηκόντων του ως Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δι’ όσον χρόνον αναστέλλεται και η πειθαρχική του δίωξη, δυνάμει της υπ’ αριθμόν 13/2017 απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών Δ.Ε.Π. των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στο σκεπτικό και διατακτικό της απόφασης αυτής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr