Παρουσίαση Βιβλιοθήκης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Παρουσίαση Βιβλιοθήκης ΓΠΑ: Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Αλέξανδρος Πουλοβασίλης»

Στον καταπράσινο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στεγάζεται από το 1997, η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης «Αλέξανδρος Πουλοβασίλης», σε ένα σύγχρονο κτίριο, κατασκευής του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει τριάντα χιλιάδες (30.000) τόμους βιβλίων, πάνω από οκτακόσιους (800) τίτλους έντυπων ξενόγλωσσων επιστημονικών περιοδικών, ψηφιοποιημένες μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές, ηλεκτρονικά περιοδικά, βάσεις δεδομένων, γεωλογικούς και δασικούς χάρτες της ελληνικής υπαίθρου, slides, cd κ.α. Οι επιμέρους συλλογές της καλύπτουν το ευρύ φάσμα της γεωπονικής επιστήμης και του αγροδιατροφικού τομέα. Επίσης στο υλικό της Βιβλιοθήκης συμπεριλαμβάνονται χειρόγραφες σημειώσεις καθηγητών και εκδόσεις επιστημονικών βιβλίων ακόμα και του 1892 και 1940.


Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν δικαίωμα δανεισμού στο υλικό της βιβλιοθήκης, ενώ  είναι  ανοιχτή στο ευρύ κοινό για έρευνα και μελέτη εντός του χώρου της. Τα φυτά της Αρχαίας Αγοράς, οι πεταλούδες της Ελλάδας, η αρχιτεκτονική τοπίου, τα καλλωπιστικά φυτά και η διακόσμηση εξωτερικών χώρων, είναι μερικά από τα βιβλία που προσελκύουν αναγνώστες εκτός Πανεπιστημίου. Επίσης, η βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα  με δύο σύγχρονους ειδικούς σταθμούς εργασίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάθε εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-16:00 και Τετάρτη 08:30 έως 18:00.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2018 στον χώρο του αναγνωστηρίου λειτουργεί λογοτεχνική βιβλιοθήκη από την ομάδα εθελοντισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον εξής πρωτότυπο όρο δανεισμού: «Δωρίζοντας ένα βιβλίο, δανείζεσαι περισσότερα». Η μικρή αυτή συλλογή απευθύνεται μόνο στους φοιτητές του Πανεπιστημίου και λειτουργεί κάθε Πέμπτη. Επίσης, αρκετά συχνά, η ομάδα εθελοντισμού ΓΠΑ διοργανώνει προβολές ταινιών στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr