ΔΟΕΠΤΜ: Λήξη της κατάληψης με αποχή μίας εβδομάδας από τα μαθήματα

ΔΟΕΠΤΜ: Λήξη της κατάληψης με αποχή μίας εβδομάδας από τα μαθήματα

Φοιτητικοί Σύλλογοι - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος ΔΟΕΠΤΜ που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου στο μικρό αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ Άμφισσας αποφασίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα»: 

1. Λήξη της κατάληψης έπειτα από ψηφοφορία, ώστε να μην κινδυνέψει να χαθεί το εξάμηνο. 


2. Κρατάμε την δέσμευση του βουλευτή Ν. Φωκιδας κ. Μπούγα, για την εξασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και την υπόσχεσή του για την λήψη πανεπιστημιακού πτυχίου πάνω βέβαια στο γνωστικό αντικείμενο που φοιτούμε. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε για ακόμη μία φορά την πρότασή μας: 

H οποία επιτυγχάνεται με τη μετεξέλιξη του υπάρχοντος Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ.) του πρώην Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, που φοιτούμε, σε Πανεπιστημιακό Τμήμα.

Προτείνουμε την ίδρυση Τμήματος με ονομασία:

«Διοίκηση Πολιτιστικών, Τουριστικών και Αγροτουριστικών Μονάδων», με τρεις κατευθύνσεις:

1. Διοίκηση Μονάδων Φιλοξενίας, 

2. Διοίκηση Αγροτουριστικών Μονάδων και 

3. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων, 

σε αντικατάσταση του Τμήματος Αγροτικού Πολιτισμού και Τουρισμού, που έχει ήδη αποφασιστεί, σύμφωνα με το Νόμο 4589/29.01.2019.

Θεωρούμε ότι η ίδρυση του Τμήματος που προτείνουμε είναι η φυσική εξέλιξη του Τμήματος Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ. και είναι θεωρητικά και πρακτικά  πιο εύκολο να δημιουργηθεί το πρόγραμμα σπουδών του και να λειτουργήσει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021. Σας καλούμε λοιπόν άμεσα να συμβάλλεται ουσιαστικά στο να ιδρυθεί το Τμήμα. Με αυτή την κίνησή σας θα αποδείξετε έμπρακτα ότι πραγματικά σαν Πρυτανεία του Γ.Π.Α. νοιάζεστε και για την εξέλιξη των φοιτητών του πρώην Τ.Ε.Ι.

Θεωρούμε άδικη και πρόχειρη την πρόταση του Υπουργείο Παιδείας που δεν έδωσε τη δυνατότητα στο εν λόγω Τμήμα μας με το Νόμο 4589, να μετεξελιχτεί σε Πανεπιστημιακό και δυστυχώς συγκαταλέγεται στα ελάχιστα Τμήματα που δεν έχουν Πανεπιστημιακό αντίκρισμα το πτυχίο τους.  

1. Δέσμευση υπήρξε και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δελμούζο), ότι θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος μονώσεων των ταρατσών και των τριών κτιρίων. Όπως επίσης, ότι θα φτιάξουν και το δίκτυο των κτιρίων (Ethernet).

2. Ένωση με τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και πίεση προς την ίδια κατεύθυνση.

3. Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στις αρχές Δεκεμβρίου (η ημερομηνία θα καθοριστεί ως το τέλος της εβδομάδας)

4. Συνάντηση στις 5 Δεκεμβρίου στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ με τους αρμόδιους φορείς που είναι ο Δήμαρχος Άμφισσας κ. Ταγκαλής και οι εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου, ο Βουλευτής κ. Μπούγας, ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δελμούζος και οι σύλλογοι της πόλης. Θα είναι ακόμα προσκεκλημένοι ΜΜΕ όπως, το Star κεντρικής Ελλάδας και μέσα ενημέρωσης της Άμφισσας (εφημερίδα). Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν πως μπορούν να βοηθήσουν και με ποιο τρόπο.

5. Περιμένουμε επίσημη τοποθέτηση από τις Πρυτανικές Αρχές, που ακόμα και τώρα παραμένουν άφαντες και δείχνουν αμεροληψία και για το τμήμα που ιδρύθηκε φέτος το Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης.

6. Αποφασίστηκε αποχή μιας εβδομάδας από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

7. Τέλος, δεν σημαίνει ότι επειδή έχει λήξει η κατάληψη δεν μπορεί να ξαναρχίσει. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr