Κατάληψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κατάληψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονικής πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη (22/10) Γενική Συνέλευση και αποφάσισε κατάληψη του Ιδρύματος με κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, οι Σχολές του Πανεπιστημίου θα τελούν υπό κατάληψη την Τετάρτη 23/10, την Πέμπτη 24/10 και την Παρασκευή 25/10.


Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» η Γ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου αποφάσισε:

  • Κατάληψη της σχολής από την Τετάρτη 23/10 μέχρι και την Παρασκευή 25/10
  • Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης αμέσως μετά τη συνέλευση για την υλοποίηση της απόφασης του συλλόγου
  • Συμμετοχή του συλλόγου στις κινητοποιήσεις στα προπϋλαια την Πέμπτη  24/10, 11.00 και 18.00 από κοινού με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και συμμετοχή στο συντονισμό φοιτητικών συλλόγων στο χώρο του κάτω πολυτεχνείου μετά την πορεία
  • Νέα γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη 29/10 στις 14.00 στο αμφιθέατρο Σιδερή

Αποτελέσματα Γ.Σ.

Απόφαση Γ.Σ.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΓΠΑ

"Την Δευτέρα, 21/10/19, άγνωστοι προέβησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας, με αίτημά τους την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και την αναστολή των μαθημάτων. Στην προσπάθειά τους αυτή και χωρίς να έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών και τα μέλη του, ασκούσαν λεκτική βία σε κάθε φοιτητή που προέβαλε την αντίθετη άποψη.

Αφού πέτυχαν με την βία τον σκοπό τους με μέσα, τα οποία δεν αρμόζουν σε σύγχρονα πανεπιστήμια, προχώρησαν χτες σε συνάθροιση, την οποία βάφτισαν Γενική Συνέλευση. Το κωμικοτραγικό της όλη υπόθεσης είναι ότι μετά το πέρας αυτής της συνάθροισης, αναρτήθηκαν και αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των παρόντων δεν αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη απαρτία και αποφάσιζε μάλιστα για κατάληψη από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 25/10/19.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς. Έχοντας στον πλευρό μας την σιωπηρή πλειοψηφία της Σχολής, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματός μας. 

Tέλος, εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο ίδιο μονοπάτι που βρισκόμαστε από ιδρύσεως της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έχοντας ως σήμα κατατεθέν μας το διαχρονικό σύνθημα «Ανοιχτές σχολές, Ανοιχτά μυαλά»."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr