Συνάντηση Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλίας

Συνάντηση Πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 συνάντηση μεταξύ των Πρυτάνεων του νέου Υπερ-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS και της Υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας κ. Frédérique Vidal.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α) Καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος, εκπροσώπησε την Ελλάδα, καθώς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ιδρυτικό μέλος του Υπερ-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS μαζί με το Πανεπιστήμιο Rochelle University της Γαλλίας, το Technical University of Civil Engineering Bucharest της Ρουμανίας, το Klaipeda University της Λιθουανίας, το Catholic University of Valencia της Ισπανίας και το University of Zadar της Κροατίας. 


Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν και οι Πρυτάνεις όλων των γαλλικών πανεπιστημίων, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του νέου θεσμού των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων  ως πρότυπου για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε μετά από προσωπική πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν και φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα στα ακαδημαϊκά δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συντονιστής του EU-CONEXUS από την πλευρά της Γαλλίας είναι το Πανεπιστήμιο La Rochelle και ο Πρύτανής του Καθηγητής Jean Marc Ogier με τον οποίο ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. Καθηγητής Σπυρίδων Κίντζιος είχε θερμή συνομιλία και προσέφερε συμβολικό δώρο press papier με τη μορφή της θεάς Δήμητρας, προστάτιδας της Γεωργίας. Πέραν της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του EU-CONEXUS, το Πανεπιστήμιο Rochelle και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επενδύουν στην περαιτέρω οικοδόμηση μίας στενής διμερούς σχέσης με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και έμφαση στη γαλάζια ανάπτυξη και την αειφόρο διαχείριση της παράκτιας ζώνης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr