Πορεία φοιτητών του ΑΠΘ για τις "πιάτσες θανάτου" στην Πανεπιστημιούπολη

Πορεία στους χώρους τους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές του "Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών" σχετικά με την εγκληματικότητα και το πρόβλημα των ναρκωτικών που είναι σε έξαρση στην Πανεπιστημιούπολη.

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα του ΑΠΘ με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Ξεκινώντας από το κυλικείο του Πολυτεχνείου έκαναν περιοδεία από όλες τις σχολές του ΑΠΘ ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΑΠΘ και καλώντας τους μπροστά και στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών να κρατήσουν συγκεκριμένη στάση μπροστά στις εξελίξεις, αλλά και στο φαινόμενο των ναρκωτικών παλεύοντας μέσα από τους συλλόγους τους για να κατακτήσουν τα δικαιώματα τους και όχι ψάχνοντας διαφυγή σε αυτό.

Στο ψήφισμά τους οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου ΜΑΣ αναφέρουν:

«Η χρήση ναρκωτικών από τη νεολαία έχει διπλή αξία για αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή του λαού σήμερα. Πρώτον, αυγατίζουν τα κέρδη τους (πάνω από 600 δισ. ετησίως) και δεύτερον προτιμούν να έχουν μια νεολαία που αντί να παλεύει για ολοκληρωμένες σπουδές, με επιστημονικό αντικείμενο, επαγγελματικά δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζει, που να παλεύει κατά όλων των ταξικών φραγμών που μπαίνουν από ΕΕ, κυβερνήσεις, κεφάλαιο θα κάθεται ήσυχη και μαστουρωμένη μακριά από τη συλλογική διεκδίκηση και δράση. Αυτό φαίνεται και από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που με διάφορα "ναρκοφεστιβάλ" προσπαθεί να απενοχοποιήσει τη χρήση κάνναβης και να τις προσδώσει "ψυχαγωγική" ιδιότητα.

Το ΑΠΘ αυτή τη στιγμή στεγάζει τρεις μονάδες αποτοξίνωσης, όλες με υποκατάστατο μεθαδόνης, δηλαδή κρατικής πρέζας που όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το οξύνει κιόλας. Η κατάσταση αυτή έχει μετατρέψει τόσο το ΑΠΘ όσο και περιοχές γύρω από την πανεπιστημιούπολη (Καμάρα, Ναβαρίνου, Ροτόντα) σε κέντρο διακίνησης ουσιών που κάνουν κουμάντο οι πρεζέμποροι και τα βαποράκια. Η πρόσβαση στις σχολές μας και σε χώρους ζωτικούς για τη σπουδάζουσα νεολαία χαρακτηρίζονται από υψηλή επικινδυνότητα γεγονός που δημιουργεί αποτροπή της χρήσης του πανεπιστήμιου για διενέργεια διαφόρων δράσεων στο πλαίσιο φοιτητικών συλλόγων, πολιτισμικών ομάδων κ.λπ.

Καλούμε την Πρυτανεία και κάθε αρμόδιο φορέα να πάρει μέτρα στην κατεύθυνση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου. Να προσληφθεί τώρα μόνιμο προσωπικό ασφαλείας που θα εξασφαλίζει την απομάκρυνση των πρεζεμπόρων από τις σχολές μας».

ΑΠΘ: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr