ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Φοιτητές τραβιόντουσαν, σπρώχνονταν & βριζόντουσαν για να γραφτούν στο μάθημα!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: Φοιτητές τραβιόντουσαν, σπρώχνονταν & βριζόντουσαν για να γραφτούν στο μάθημα!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας στέλνω την καταγγελία μου εκπροσωπώντας μια μεγάλη μάζα φοιτητών του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Είμαι φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, συγκεκριμένα στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής. Είμαι επί πτυχίω και έχω καταγωγή από επαρχία. Το να πάρω το πτυχίο μου όσο το δυνατόν συντομότερα επείγει.


Για να καταλάβετε αρχικά πρέπει να σας εξηγήσω πως λειτουργεί το τμήμα. Το τμήμα μου λοιπόν και ειδικότερα ο τομέας της Παιδαγωγικής κατεύθυνσης στον οποίο φοιτώ ακολουθεί πολύ περιοριστικές τακτικές στο πρόγραμμα σπουδών του, με έναν δικό του αυθαίρετο τρόπο που αποφασίζεται μεταξύ των μελών του προφανώς και πλέον αποτελεί καθεστώς και αντιμετωπίζεται σαν πάγια κατάσταση με την λογική «σε όποιον αρέσει». Το τμήμα δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές να επιλέξουν κατεύθυνση από το 2ο κιόλας έτος. Κάθε έτος δέχεται 170 με 200 σπουδαστές. Στα μαθήματα κατεύθυνσης όμως γίνονται δεκτοί 30 φοιτητές ανά μάθημα, με λίγες εξαιρέσεις όπου ορισμένοι δέχονται περισσότερους, χωρίς όμως να εξυπηρετούν και πάλι τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και διώχνοντάς τους από τα μαθήματα. Αποτέλεσμα είναι η καθυστέρηση του πτυχίου και η ευτελής κατάσταση του να εκλιπαρείς να γίνεις δεκτός σε μαθήματα που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να πάρεις το πτυχίο σου.

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Την Παρασκευή 03/04/2017 πήγα να παρακολουθήσω το μάθημα Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση και να εγγραφώ προσωπικά στον καθηγητή. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές ξεπερνούσαν τα 80 άτομα και ο καθηγητής έβγαλε μια λίστα στην οποία θα γράφαμε τα ονόματά μας μόνο όσοι είμαστε από 8ο εξάμηνο και άνω. Θεώρησα φυσικά ότι θα ξεκινούσε από τα μεγαλύτερα εξάμηνα και θα κατέληγε στα μικρότερα, γιατί αυτό είναι το σύνηθες κριτήριο επιλογής (που μας οδηγεί και στο να ξεπερνάμε τα εξάμηνα σπουδών).

Αντί αυτού σήκωσε την λίστα λέγοντας «Ορμάτε» και εξαφανίστηκε από την αίθουσα. Η κατάσταση που ακολούθησε δεν αρμόζει σε ακαδημαϊκό χώρο και ακόμα περισσότερο σε έναν τομέα που ασχολείται με την διαπαιδαγώγηση. Έπεσαν 80 άτομα πάνω σε ένα χαρτί τραβιόντουσαν, σπρώχνονταν, βριζόντουσαν... Ο καθένας τραβούσε την λίστα, έγραφε και δέκα φίλους συμφοιτητές του και έφευγε. Η λίστα χωρούσε 60 άτομα. Φυσικά όσοι δεν θέλαμε να συμμετέχουμε σε κτηνώδεις καταστάσεις μείναμε εκτός λίστας. Με την λήξη των ευτράπελων πήγα στο γραφείο του καθηγητή, ο οποίος παρέμενε εξαφανισμένος, του εξήγησα πως έχω ξεπεράσει τα έτη σπουδών, πως εργάζομαι και πως επείγει να πάρω το μάθημά του, διότι δεν προσφέρεται κάποιο άλλο στο πρόγραμμα, ώστε να το ανταλλάξω. Μας έδιωξε όλους από το γραφείο του και είπε πως όσοι μπήκαν στη λίστα αυτοί θα πάρουν το μάθημα. Το κριτήριο επιλογής ήταν το «Ορμάτε»!

Μελλοντικοί παιδαγωγοί μαλλιοτραβηχτείτε με τις "ευλογίες" και την απουσία του καθηγητή σας και όποιος μαλλιοτραβηχτεί καλύτερα θα πάρει το μάθημα! Πραγματικά εικόνες ντροπής για έναν ακαδημαϊκό χώρο και ακόμα περισσότερο για τα στελέχη του, που αντί να βρουν μια λύση στην άδικη λειτουργία της Παιδαγωγικής κατεύθυνσης, ωθούν τους φοιτητές σε τέτοιες συμπεριφορές».

Φοιτήτρια τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ

καταγγελία τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ

"Φωτογραφία από εκείνη την ημέρα! Στο κέντρο βρίσκεται η έδρα με το χαρτί και περιτρυγιρίζεται από πλήθος φοιτητών, πίσω βέβαια από την φωτογραφία υπάρχουν πολλοί περισσότεροι φοιτητές" 

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr