Πρόβλημα στις φοιτητικές εκλογές δημιουργεί η κατάληψη στο ΑΠΘ

Πρόβλημα στις φοιτητικές εκλογές δημιουργεί η κατάληψη στο ΑΠΘ

Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ότι η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Ενημέρωσαν, μάλιστα, τις εισαγγελικές αρχές.

Στις φοιτητικές εκλογές, που διεξάγονται με ευθύνη των Φοιτητικών Συλλόγων, οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων φοιτητών, που δικαιούνται να ψηφίσουν, παραδίδονται από τις Γραμματείες των Τμημάτων στην εφορευτική επιτροπή, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας. 


Όμως, όπως γνωστοποιείται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΘ, προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα «η συνεχιζόμενη κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης, στο οποίο στεγάζονται οι γραμματείες των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής και Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών, δημιουργεί εκ των πραγμάτων πρόβλημα στη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στα συγκεκριμένα Τμήματα» και «αν δεν λειτουργήσει κανονικά το κτίριο Διοίκησης, δεν είναι δυνατό να παραδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι για τα συγκεκριμένα Τμήματα».

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Θεόδωρος Λαόπουλος, «η ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών είναι σοβαρότατο θέμα, για το οποίο η Διοίκηση του ΑΠΘ ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές».

Μάλιστα, το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο, εκτός από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη, κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. 

Ο κ. Λαόπουλος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση πως, αν το πρωί της Τρίτης το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ λειτουργήσει κανονικά, θα μπορέσουν να παραδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι για τα επίμαχα Τμήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιείται από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας και αλληλέγγυους, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με Αναπηρία στην ακαδημαϊκή ζωή.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr