Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ [ΒΙΝΤΕΟ]

Εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ [ΒΙΝΤΕΟ]

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν κοσμοσυρροή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε πάρτι που στήθηκε έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.


Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν κοσμοσυρροή παρά τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελούνται αξιόποινες πράξεις.

Την έρευνα καλείται να διενεργήσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν στο «Garden Party» που φέρεται να έγινε γνωστό μέσα από ιστοσελίδες. Όπως αναφέρουν, το πάρτι οργανώθηκε για «λόγους οικονομικής ενίσχυσης σε φυλακισμένους αναρχικούς συντρόφους, για δικαστικά έξοδα, και για ιατρικά έξοδα τετράποδου συντρόφου», και ξεκίνησε στις 22:00, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνουν τα ίδια μέσα, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η χρήση μάσκας ή οι απαραίτητες αποστάσεις ενώ το πάρτι συνεχίστηκε μετά την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30) χωρίς την παρέμβαση της αστυνομίας. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr