Οι φοιτητές του ΑΠΘ αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία

Οι φοιτητές του ΑΠΘ αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία.

Με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων Τμημάτων του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε, χθες, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εθελοντική αιμοδοσία, στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ-Helexpo.


Το κάλεσμα των φοιτητών που δημοσιεύθηκε στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Εμείς βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις, έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού. Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις. Αποφασίζουμε να συμβάλουμε οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία».

Δείτε εικόνες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr