ΑΠΘ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Φούζας

ΑΠΘ: Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Ιωάννης Φούζας

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων στο ΑΠΘ, επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου.

Έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο καθηγητής Γενικής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ, Ιωάννης Φούζας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι, στις 14.30, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης.


Ο Ιωάννης Φούζας ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων. Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΑΠΘ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντας, ο κοσµήτορας της ΣΕΥ, καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης και οι πρόεδροι των τμημάτων: Ιατρικής, καθηγητής Αστέριος Καραγιάννης, Κτηνιατρικής, καθηγητής Δημήτριος Φλετούρης, Φαρµακευτικής, καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου- Λίτινα και Οδοντιατρικής, καθηγητής Λάμπρος Ζουλούµης.

Ψήφισμα του Τμήματος Ιατρικής για το θάνατο του καθηγητή Γενικής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Ιωάννη Φούζα

Το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ με θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του Ιωάννη Φούζα, καθηγητή Γενικής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων του Τμήματος Ιατρικής, επιφανούς επιστήμονα και λαμπρού δασκάλου, επί σειρά ετών διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων.

Το Τμήμα Ιατρικής αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Τμήματος στην οικογένεια  του μεταστάντος.

2. Να παραστούν τα μέλη της Συνέλευσης στην εξόδιο ακολουθία η οποία θα τελεσθεί σήμερα Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 14:30 μμ., στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

3. Να δημοσιευθεί ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής

Καραγιάννης Αστέριος

Καθηγητής Παθολογίας 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr