Απόφαση ΕΣΡ: «Κόβει»για πέντε ημέρες την εκπομπή του Λιάγκα και ζητά 150.000 ευρώ για τα σεξιστικά σχόλια εις βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ενώ αποφάσισε πενθήμερη αναστολή μετάδοσης της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα, στον ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στα απαράδεκτα σχόλια που ακούστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, για την περίπτωση της φοιτήτρια που παρενοχλήθηκε στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:

Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.

Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος προκλήθηκε λόγω του τρόπου που ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ της εκπομπής του επέλεξαν να σχολιάσουν την είδηση ότι ένας φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη συμφοιτήτριάς του στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Το πάνελ της εκπομπή δεν μπορούσε να συγκατήσει τα γέλια του, ενώ είχαν ακουστεί και χυδαίες ατάκες (πχ. έσταζε το ταβάνι;»). Ο ρεπόρτερ προσπαθούσε να τους εξηγήσει τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα της είδησης, ωστόσο δεν κατάφερε να τους πείσει να σταματήσουν να τη διακωμωδούν. 

Στο πάνελ ακούστηκε μέχρι και το ερώτημα «αν υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο», ενώ προσπάθησαν να κάνουν μέχρι και live αναπαράσταση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο Γιώργος Λιάγκας αναγκάστηκε να ζητήσει ουκ ολίγες φορές συγγνώμη για το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, ενώ μάλιστα κλήθηκε να λογοδοτήσει και στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr