Δωρεάν μαθήματα σε φοιτητές για την συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα από το ΑΠΘ

Δωρεάν μαθήματα σε φοιτητές για την συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα από το ΑΠΘ

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του θα προσφέρει για το χειμερινό εξάμηνο 2019, σε φοιτητές-ήτριες του Α.Π.Θ. που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια, το μάθημα «Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα» -Academic Writing in the German language (κωδικός: ΓΕΡΜ-ΑΚΑΔ) (απόφαση ΓΣ αριθμ.16/10-7-2019).

Περιγραφή μαθήματος και στόχοι


Στο μάθημα διδάσκονται οι βασικοί κανόνες, οι τεχνικές γραφής και τα γλωσσικά μέσα που απαιτούνται με στόχο τη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα. Παρουσιάζονται ο στόχος, οι αρχές της επιστημονικής γραφής, τα είδη κειμένων και η χρήση παραθεμάτων και βιβλιογραφικών παραπομπών. Επίσης, παρουσιάζονται και επεξηγούνται τα στάδια οργάνωσης, σχεδιασμού και δομής της εργασίας ως προς το περιεχόμενο, τη μορφή και το ύφος. Θα γίνονται πρακτικές ασκήσεις.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

  • η εξοικείωση με μεθόδους και τεχνικές γραφής ακαδημαϊκών εργασιών ανά επιστημονικό πεδίο και
  • η ανάπτυξη της δεξιότητας παραγωγής γραπτού επιστημονικού λόγου στη γερμανική γλώσσα.
  • Όσοι φοιτητές/ήτριες ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση, στην οποία θα επισυνάπτουν αρχείο (.pdf  ή zip μορφή) με το απαιτούμενο αποδεικτικό γνώσης της γερμανικής γλώσσας.

Πληροφορίες για το μάθημα:

  • Απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες όλων των Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δεν πρόκειται να ορκιστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Προσφέρεται το χειμερινό εξάμηνο 2019 και θα διδάσκεται εβδομαδιαίως (3 ακαδημαϊκές διδακτικές ώρες) κατά το διάστημα 9/10/2019 - 8/1/2020, Τετάρτη 17:30-19:45 στην αίθουσα ΠΔΑ (1°ς όροφος της Σχολής Θετικών Επιστημών) από τη διδάσκουσα Δρ. Αγνή Δάφφα, ΕΕΠ ΚΔΞΓ.
  • Σημειώνεται ότι στο μάθημα δεν Θα διδαχθεί η γερμανική ειδική ορολογία των διαφόρων επιστημονικών πεδίων.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο μάθημα είναι η γνώση της γερμανικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Β1.
  • Η ανελλιπής παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη (τουλάχιστον το 80% των συνολικών ωρών παρακολούθησης). Θα αποδοθούν 3 διδακτικές μονάδες και 2 πιστωτικές μονάδες (ΕCΤS).
  • Η αξιολόγηση επίδοσης του μαθήματος θα γίνεται με γραπτές εργασίες κατόπιν συνεννόησης με τη διδάσκουσα καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου.
  • Στο τέλος του προγράμματος Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.  

Πληροφορίες:

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. W: http://www.lance.auth.gr Τ: 2310995165

Δωρεάν μαθήματα Ιταλικών για τους φοιτητές του ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr