Στην Πρυτανεία διαμαρτυρόμενοι φοιτητές του ΑΠΘ - Παρέδωσαν ψήφισμα στον Πρύτανη

Στην Πρυτανεία διαμαρτυρόμενοι φοιτητές του ΑΠΘ - Παρέδωσαν ψήφισμα στον Πρύτανη

Ζητούν να μην κλείσει το ίδρυμα από το απόγευμα της Παρασκευής, εν όψει της ΔΕΘ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, που αντιδρούν στις αλλαγές στο καθεστώς πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ ζητούν από τη διοίκηση του Ιδρύματος να παραμείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κατά το διήμερο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Οι φοιτητές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αρχικά ανέβηκαν στον 7ο όροφο του κτιρίου διοίκησης και ζήτησαν να τους δεχθεί ο πρύτανης, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μαζί με τους τέσσερις αντιπρυτάνεις συνομίλησε τελικά μαζί τους έξω από την είσοδο του κτιρίου.


Στο ψήφισμα που επέδωσαν στον πρύτανη οι φοιτητές αναφέρουν ότι κλείνοντας το πανεπιστήμιο από σήμερα το απόγευμα παρεμποδίζονται οι γενικές συνελεύσεις τους, που είχαν προγραμματιστεί να συγκληθούν για τον συντονισμό των δράσεών τους, ενόψει της αντικυβερνητικής πορείας για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Αυτή η επιλογή της διοίκησης του ΑΠΘ, αναφέρουν συγκεκριμένα στο ψήφισμά τους, «αποτελεί παρεμπόδιση και καταστολή της συγκέντρωσης που έχει καλεστεί στο χώρο του ασύλου την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ».

Παραλαμβάνοντας το ψήφισμα ο κ.Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πως η πρυτανεία θα είναι πάντοτε ανοιχτή στον διάλογο, εξηγώντας, ότι κάθε αίτημα θα εξετάζεται με δημοκρατικούς όρους και ουδέποτε κάτω από συνθήκες βίας.

«Θα υπερασπιστούμε το άσυλο αγώνων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις», απάντησαν οι διαμαρτυρόμενοι, καλώντας σε συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 17.30 στο Πολυτεχνείο, το Σάββατο 7/9 για την αντικυβερνητική πορεία της ΔΕΘ.

Διήμερη κατάληψη αποφάσισε Τμήμα του ΑΠΘ – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr