Διήμερη κατάληψη αποφάσισε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Διήμερη κατάληψη αποφάσισε Τμήμα του ΑΠΘ – ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Την διήμερη κατάληψη του Τμήματος τους αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος Μουσικού του ΑΠΘ μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 05/09 σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα».

Με βάση την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ. του Τμήματος, οι φοιτητές προχωρούν σε:


  • Κατάληψη τους Τμήματος τις ημέρες Παρασκευή 06/09 και Σάββατο 07/09 
  • Συμμετοχή του Φ.Σ. στην πορεία της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
  • Συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τους φοιτητικούς συλλόγους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΆΛΗΨΗΣ

Με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Μουσικού ύστερα από την χθεσινή συνέλευση το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη. Με κύρια αιτήματα να μην καταργηθεί το άσυλο, καμιά διαγραφή φοιτητών, η πρυτανεία να πάρει τώρα πίσω της ανακοινώσεις της για face control των φοιτητών και για προληπτικές συλλήψεις όσων αντιδρούν διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.

Πάρθηκε συγκεκριμένα κατάληψη για τις μέρες Παρασκευή και Σάββατο, τις μέρες δηλαδή που η πρυτανεία ανακοίνωσε λοκ άουτ σε όλο το ΑΠΘ, κλείδωμα όλων των σχολών ενώ την ίδια ώρα θα διενεργούνται συνελεύσεις φοιτητών. Με τις αποφάσεις μας να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σπάσουν οι συλλογικές διαδικασίες των συλλόγων και δε θα περάσουν οι αυταρχικές πρακτικές της πρυτανείας.

Ενάντια στο lock out θα γίνει συγκέντρωση φοιτητικών Συλλογών στην πρυτανεία σήμερα στις 11:00, όπου θα συμμετέχει και ο Σύλλογός μας.

Ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, στα εξαθλιωτικά μέτρα για την εργασία (7ήμερη εργασία, απολύσεις που δε χρειάζονται αιτιολόγηση κ .α. ), στην καταστολή κοινωνικών αγώνων, πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή του Συλλόγου στην πορεία της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, όπου θα παρουσιάζει το πρόγραμμα της η νέα κυβέρνηση, με το μπλοκ των φοιτητικών Συλλόγων.

Συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 17:30.

Τέλος, αποφασίστηκε συμμετοχή του Συλλόγου στην αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, στις 18/9 με το μπλοκ των φοιτητικών Συλλόγων.

Σήμερα, έχει οριστεί συντονιστικό κατάληψης στις 14:00 στο Πολυτεχνείο.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ 5/9/19 

Δύο μήνες τώρα η νέα κυβέρνηση έχει προαναγγείλει αλλαγές που χτυπάνε ακόμη και τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα τον συνόλού της κοινωνίας. 

'Ηδη έχει προβεί σε ριζικές αλλαγές τόσο στα εργασιακά (7ημερη εργασία, απολύσεις χωρίς την υποχρέωση αιτιολόγησης από τους εργοδότες) όσο και στον χώρο της παιδείας (κατάργηση ασύλου, ακύρωση μόνιμων διορισμών). Ακόμα κάνει λόγο για διαγραφές φοιτητών ν+2, κατάργηση του άρθρου 16 που προβλέπει ότι η παιδεία στη χώρα μας πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, επαναφορά βάσης του 10 μια την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο κ.α. 

Από τις πρώτες και κύριες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το άσυλο το οποίο κατακτήθηκε έπειτα από αγώνες και δεν ήταν κάτι το αυτονόητο, είναι αυτό που μας επιτρέπει να κάνουμε συλλογικές διαδικασίες, να αντιδράμε σε όσα μας καταδικάζούν σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική, και υπήρξε πάντα κέντρο κοινωνικών αγώνων και μεγάλων νικών. Είναι δηλαδή αυτό ακριβώς που φοβάται τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ,όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν θέλουν να μπορούμε να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο άδικο. Παρόλο που η κατάργηση του ασύλού ψηφίστηκε επίτηδες μέσα καλοκαιριού ,δηλαδή σε περίοδο όπου η κυβέρνηση ήξερε ότι οι φοιτητές δεν είναι στις σχολές τους, έγιναν μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, όπου δεν συμμετείχαν μόνο φοιτητές/τριες αλλά και πολλά ακόμη κομμάτια της κοινωνίας, δίνοντας το μήνυμα ότι το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό και δε θα αφήσουμε να μας το πάρουν. 

Χέρι χέρι με τις διαθέσεις της κυβέρνησης έρχεται και η νέα πρυτανεία του ΑΠΘ, που πριν καν εκλεχθεί έκανε λόγο όχι μόνο για κατάργηση του ασύλού αλλά πιο συγκεκριμένα για προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις ακόμη και φοιτητών που θα κάνουν κινητοποιήσεις για τα αιτήματά τους με τούς φοιτητικούς τούς συλλόγους. 'Ετσι ανακοίνωσε από εδώ και πέρα ο νέος πρύτανης ότι θα αντιμετωπίζει τους φοιτητικούς συλλόγούς δηλώνοντας ότι « καλές και οι συζητήσεις με τους φοιτητές αλλά δεν έχω απεριόριστο χρόνο» «τις αποφάσεις στο τέλος θα τις παίρνω εγώ» και ότι «είναι καιρός να περάσουμε στην πράξη» εννοώντας ότι θα επιλύει αυτά τα ζητήματα, με την καταστολή και την τρομοκρατία της αστυνομίας. Η χυδαιότητα των δηλώσεων του όμως δεν σταματάει εδώ, αφού λίγες μέρες μετά την εκλογή του ως νέος πρύτανης βγαίνει να κάνει δηλώσεις μια το ότι η είσοδος πλέον στα πανεπιστήμια δεν θα είναι ελεύθερη προς όλους και ότι Θα γίνεται face control από την αστυνομία. Η νέα πρυτανεία λοιπόν εξαρχής μας κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της, μιλώντας για face control, αστυνομία και συλλήψεις φοιτητών. Μιλάμε μια μια πρυτανεία πλήρως αυταρχικοποιημένη και αντιδημοκρατική που μας παρουσιάζει μια καθημερινότητα ασφυκτικής πειθαρχίας και αγνόησης- καταστολής οποιασδήποτε φωνής η οποία υπερασπιζόμενη τα δικαιώματά της διαφωνεί μαζί της. 'Ολη αυτή η εικόνα που μας παρουσιάζει ο νέος πρύτανης, η οποία θυμίζει εποχές χούντας, καταλύει τα πιο αυτονόητα δικαιώματα μας. Δεν θα επιτρέψούμε σε καμία πρυτανεία να κάνει πράξη αυτά τα σχέδια. Δεν θα αφήσουμε κανέναν πρύτανη να μας αγνοεί, κανέναν να μας εκφοβίζει. 

Στις 7 Σεπτέμβρη όπού η ΝΔ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της στη ΔΕΘ οι φοιτητικοί σύλλογοι θα είμαστε εκεί μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας να δώσούμε την απάντηση μας σε όλα τα παραπάνω με τη συμμετοχή μας στη πορεία της ΔΕΘ. Το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο υπερασπιζόμενο το άσυλο στις 17:30 και θα ενωθούμε με τα υπόλοιπα μπλοκ της Καμάρας. 

Παράλληλα πλησιάζει η 18η Σεπτέμβρη ‚μέρα όπου ό χρόνια πριν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα είναι όπως πάντα στο δρόμο ‚ δείχνοντας έμπρακτα την απάντηση τους απέναντι στο φασισμό. 

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

- ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ FACE CONTROL, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΑΓΝΟΗΣΗ /ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

- ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

- ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 7/9 17:30 ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr