Στιγμιότυπα από το Συνέδριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Δικαίου των Συμβάσεων

Στιγμιότυπα από το Συνέδριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Δικαίου των Συμβάσεων

Στιγμιότυπα από το Συνέδριο που διοργανώνει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Δικαίου των Συμβάσεων (Society of European Contract Law-SECOLA, με θέμα «Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Συμβάσεων και Βιωσιμότητα».

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και οι εργασίες του θα συνεχιστούν και αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.


Πιο αναλυτικά η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Δικαίου των Συμβάσεων (Society of European Contract Law-SECOLA) διοργανώνουν διεθνές επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «European Contract Law and Sustainability / Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Συμβάσεων και Βιωσιμότητα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (ώρα έναρξης: 9:30).

Η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Ένωση Δικαίου των Συμβάσεων- SECOLA (http://www.secola.org) αποτελεί μια από τις πλέον έγκριτες και δραστήριες επιστημονικές ενώσεις στον χώρο του Ευρωπαϊκού Δικαίου των Συμβάσεων, με μέλη διακεκριμένους ακαδημαϊκούς από τις μεγαλύτερες Νομικές Σχολές της Ευρώπης. Τα συνέδριά της διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, σε συνδιοργάνωση με τοπικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η ιδιαίτερα τιμητική επιλογή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για τη διεξαγωγή του φετινού Συνεδρίου, που έχει επετειακό χαρακτήρα ενόψει της συμπλήρωσης 20 ετών λειτουργίας της SECOLA, αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού και ερευνητικού έργου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και τη διεθνή παρουσία της. Παράλληλα, παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές και σε όλους τους νομικούς της πόλης μας να συμμετέχουν στον επιστημονικό διάλογο γύρω από μια σύγχρονη θεματική που βρίσκεται στην αιχμή της νομικής επικαιρότητας.

Στόχος του φετινού Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των τρόπων και των μέσων με τα οποία το Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Συμβάσεων μπορεί να προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη σε ποικίλους τομείς, όπως το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες κ.ά.

Συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένοι νομικοί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Πολωνίας, του Βελγίου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.  

Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική, ενώ οι εργασίες του είναι ανοιχτές στο κοινό.

Στιγμιότυπα από το Συνέδριο

Η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου.
Ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής και Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Hugh Collins.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr