Απόπειρα βιασμού σε βάρος φοιτήτριας και επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν φοιτήτριες μετά το μάθημα!

Απόπειρα βιασμού σε βάρος φοιτήτριας στις τουαλέτες της Σχολής και επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν φοιτήτριες μετά το μάθημα!

"Μία ημέρα προηγουμένως απόπειρα βιασμού φοιτήτριας. Σήμερα απειλή με μαχαίρι σε μια συμφοιτήτρια μου και μένα. Αύριο; Τι έπεται;" αναφέρει μεταξύ άλλων στα «Φοιτητικά Νέα» νεαρή φοιτήτρια που έπεσε θύμα επίθεσης εντός του Ιδρύματος.

Η μία καταγγελία μετά την άλλη για επιθέσεις σε βάρος φοιτητριών εντός του Πανεπιστημιακού χώρου. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται στα «Φοιτητικά Νέα» τρείς φοιτήτριες μέσα σε διάστημα δύο ημερών έχουν πέσει θύματα επιθέσεων σε χώρους εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Φοιτήτρια που σπουδάζει στο Τμήμα Ιατρικής, περίπου στις μια το μεσημέρι της Τετάρτης 8/5 σύμφωνα με Καθηγητή του πανεπιστημίου δέχθηκε επίθεση (απόπειρα βιασμού) από άγνωστο εξωπανεπιστημιακό άνδρα, στις τουαλέτες του Τμήματος (Ανατομείο). Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος εθεάθη και την επόμενη ημέρα από την επίθεση σε βάρος της φοιτήτριας στον χώρο μπροστά από το κτήριο του Τμήματος Ιατρικής.

Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής με ενημέρωση που απέστειλε στους φοιτητές του, προειδοποιεί: «Ο δράστης φοράει μαύρο τζην παντελόνι, σκούρο λαδί T-shirt και σκούρα αθλητικά παπούτσια μάρκας Nike. 'Εχει λεπτή σωματική διάπλαση, μέσο ύψος, ξυρισμένο κεφάλι και επίμηκες τραύμα στο μέτωπο. Επίσης έχει τατουάζ και στα δυο χέρια.

Αν πέσει στην αντίληψή σας άτομο με αυτά τα χαρακτηριστικά να ειδοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ τους φύλακες».

Επίθεση σε φοιτήτριες υπό την απειλή μαχαιριού

Μια ημέρα προηγουμένως, δύο φοιτήτριες του ΑΠΘ δέχθηκαν επίθεση υπό την απειλή μαχαιριού εντός της Πανεπιστημιούπολης και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 7/5 καθώς έφευγαν από την Σχολή.

Συγκεκριμένα μία από τις φοιτήτριες, μιλώντας αποκλειστικά στα «Φοιτητικά Νέα», ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση μαζί με συμφοιτήτρια της από τοξικομανή μέσα στο campus καθώς έφευγαν από διάλεξη που είχαν παρακολουθήσει, ο οποίος προτάσσοντας σουγιά απείλησε τις φοιτήτριες με τη φράση «μπορώ να γίνω πολύ επικίνδυνος αν θέλω».

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η φοιτήτρια στα «Φοιτητικά Νέα»: «Εγώ με συμφοιτήτρια μου δεχτήκαμε επίθεση υπο την απειλή μαχαιριού. Ήταν 7παρα το απόγευμα. Ήταν ακόμα μέρα και είχε κόσμο μέσα στο campus. Και ξαφνικά, καθώς περπατούσαμε, πετάχτηκε μπροστά μας ο δράστης. Ήταν αλλοδαπός. Στην αρχή, νόμιζα ότι ήθελε να μου κλέψει το κινητό που το κρατούσα στο χέρι μου. Ύστερα, λέει τη φράση "μπορώ να γίνω πολύ επικίνδυνος αν θέλω"».

Και συνεχίζει η φοιτήτρια: «Αμέσως μετά βγάζει το σουγιά μπροστά στο πρόσωπό μας. Βέβαια, επειδή όπως σας δήλωσα είχε κόσμο τριγύρω, όποτε κατάλαβε πως δεν τον παίρνει και τράπηκε σε φυγή. Αν όμως ήταν πιο αργά και χωρίς κόσμο, δεν ξέρω τι μπορεί να είχε συμβεί. Ψάξαμε να βρούμε φυλακές να το αναφέρουμε, αλλά μάταια. Πήγαμε την επόμενη μέρα με την υπεύθυνη καθηγήτρια μου στην πρυτανεία να κάνουμε γραπτή αναφορά του γεγονότος. Το χαρτί δεν ξέρω αν έφτασε ποτέ στον Πρύτανη. Και η απάντηση τους ήταν "Να προσέχουμε απλά περισσότερο μέσα στο Πανεπιστήμιο". Τα συμπεράσματα δικά σας.»

Η φοιτήτρια καταλήγει τονίζοντας στα «Φοιτητικά Νέα»: «Για μας, όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν μέγιστο εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών μας και στην πραγματοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας μας στο χώρο του ΑΠΘ. Ζούμε κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας, φόβου και ανασφάλειας. Τα γεγονότα αυτά δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αφορούν όλους μας. Δε μπορούμε να φανταστούμε ότι τα δραστικά μέτρα θα παρθούν μόνο όταν φτάσουν τα χειρότερα. Δεν πρέπει κανείς μας να φοβάται να εισέλθει στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά ούτε και να φοβάται το αν θα φύγει ασφαλής στο τέλος της ημέρας!»  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr