Εικόνες απόλυτης ντροπής από τις καταστροφές στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ) – Αναβολή μαθημάτων σε Σχολή

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: «Η καταστροφή είναι καθολική. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Λατινική Αμερική» είπε ο Πρόεδρος της ποιμαντικής σχολής του ΑΠΘ Συμεών Πασχαλίδης.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζουν σήμερα, μια μέρα μετά την επέτειο του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου και τέσσερις όροφοι της θεολογικής σχολής. Κατεστραμμένες αγιογραφίες, σπασμένα γραφεία, λεηλατημένες τουαλέτες, σκάλες, υπολογιστές και αίθουσες διδασκαλίας συνθέτουν το σκηνικό.

Άγνωστοι πήραν τα κλειδιά των γραφείων των καθηγητών από το θυρωρείο και αφού τα άνοιξαν έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αρχεία.

Ζημιές υπάρχουν και στο διατηρητέο κτίριο της Φιλοσοφικής. Σε εικόνες και βίντεο αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε, ενώ το κόστος υπολογίζεται περίπου σε 100.000 ευρώ.

Λόγω επισκευών, η Θεολογική Σχολή έχει αναστείλει τα μαθήματα και κάθε άλλη ακαδημαϊκή διαδικασία μέχρι τις 12/12 (περισσότερα εδώ)

«Έχουν καταστρέψει όλη τη Σχολή. Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι οι ζημιές άγγιζαν τις 50.000 ευρώ, λεπτό με το λεπτό ανακαλύπτουμε περισσότερες και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ», δήλωσε στη Voria ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής και πρόεδρος του Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Συμεών Πασχαλίδης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να έρχονται να τα ρημάζουν όλα κάθε δύο μήνες».

«Σήμερα είχαμε συνάντηση με συναδέλφους από τη Φεράρι της Ιταλίας. Οι ίδιοι έβλεπαν τα επεισόδια στην τηλεόραση και μου έστελναν συλλυπητήρια, είπε στο Έθνος ο κ. Πασχαλίδης.

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεόδωρος Γιάγκου τόνισε:

«Εδώ είναι μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Δηλώνει το επίπεδο της απόλυτης παρακμής. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πανεπιστήμιο και δυστυχώς αναδεικνύουν αυτή τη θεωρούμενη επέτειο ως επέτειο καταστροφής».

Ο ίδιος τόνισε πως την χθες το πρωί είχε έρθει στη σχολή που τελούσε υπό κατάληψη και είχε λάβει την υπόσχεση από τους καταληψίες ότι δεν θα προκαλέσουν ζημιές. Πρόσθεσε ακόμα πως είχε ειδοποιήσει την σύγκλητο για την κατάσταση διευκρινίζοντας ότι μόνο η σύγκλητος μπορεί να καλέσει τις αστυνομικές αρχές εντός πανεπιστημίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr