Τρεις νέες υπηρεσίες από τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: 1. Δοκιμαστική περίοδος πρόσβασης στο USC Shoah Foundation Visual History Archive

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ εξασφάλισε δοκιμαστική περίοδο (trial) πρόσβασης (μέχρι το Δεκέμβριο του 2018), στο αρχείο Shoah Virtual History Archive.  

Το Αρχείο Οπτικής Ιστορίας του Ιδρύματος USC Shoah Foundation είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή βίντεο με περισσότερες από 55.000 μαρτυρίες πρωτογενών πηγών των επιζώντων και μαρτύρων του Ολοκαυτώματος καιάλλων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Πρόσβαση στο αρχείο μέσω της παρακάτω διεύθυνσης  https://vha.usc.edu

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.lib.auth.gr/el/trial_usc_shoah_foundation_visual_history_archive

2. MDPI Institutional Open Access Program 

Η Βιβλιοθήκη ΑΠΘ συμμετέχει στο MDPI Institutional Open Access Program του εκδότη περιοδικών ανοικτής πρόσβασης MDPI. Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ με αυτή τη συμφωνία θα μπορούν να λαμβάνουν 10% έκπτωση επί του κόστους δημοσίευσης των άρθρων τους (Article Processing Fees).

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.lib.auth.gr/el/mdpi2018

3. Δοκιμαστική περίοδος χρήσης (trial) στο εργαλείο αναζήτησης σε επιστημονικά περιοδικά BrowZine

H Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ εξασφάλισε δοκιμαστική περίοδο χρήσης (trial) στη σύγχρονη πλατφόρμα περιήγησης σε επιστημονικά περιοδικά BrowZine.

Πρόσβαση στη βάση μέσω της παρακάτω διεύθυνσης https://browzine.com/libraries/1717/.

Το BrowZine λειτουργεί ως αυτόνομο εργαλείο λίστας των ηλεκτρονικών περιοδικών στα οποία έχει πρόσβαση η ΒΚΠ. Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο γίνεται με αναγνώριση ΙΡ διεύθυνσης όπως και σε όλες τις πηγές της ΒΚΠ (περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.lib.auth.gr/node/1476/)

Το BrowZine είναι επίσης διαθέσιμο και ως app εφαρμογή (IOS, Android).

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.lib.auth.gr/el/browzine

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr