Ποιος είναι ο νέος Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)

Υπογράφηκε από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θ. Κυριαζή η Διαπιστωτική Πράξη διορισμού του καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Παναγιώτη Χαραλάμπους στη θέση του Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ύστερα από εκλογές που διεξήχθησαν.

Ο Καθηγητής Παναγιώτης Χαραλάμπους ήταν μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη.

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή του υπέβαλε στις 13 Οκτωβρίου ο τότε νεοκλεγείς Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τη 1η Σεπτεμβρίου .


«Οι προσπάθειές μου να αντιμετωπίσω την πολυδιάσπαση των πόρων του Ιδρύματος, η οποία, αντί να περιοριστεί σε καιρούς βαθύτατης κρίσης, πολλαπλασιάστηκε λίγο πριν αναλάβω καθήκοντα, επιβάρυναν την ήδη κλονισμένη υγεία μου, την ίδια στιγμή που εκτυλίσσονταν γύρω μου ένα κυνήγι μαγισσών με αφορμή ανώνυμες επιστολές που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τον τύπο, δυσφημώντας συναδέλφους και πλήττοντας το κύρος της Σχολής», ανέφερε ο παραιτηθείς Πρύτανης στην επιστολή παραίτησης και τόνιζε:

Την κατάσταση αυτή, κύριε Πρόεδρε, αδυνατώ να διαχειριστώ με κλονισμένη υγεία, λόγος για τον οποίο είμαι υποχρεωμένος να παραιτηθώ, εις τρόπον ώστε ένας νέος Πρύτανης να διενεργήσει έναν ενδελεχή οικονομικό, διαχειριστικό και νομικό έλεγχο, ο οποίος θα αποκαταστήσει το κύρος της ΑΣΚΤ.

Θα επιθυμούσα να ήμουν εγώ αυτός που θα έφερε σε πέρας αυτό τον έλεγχο και θα διαχειριζόταν τις συνέπειές του. Όμως, η υγεία μου, δεν μου το επιτρέπει.

Γνωρίζω ότι μπορεί να κατηγορηθώ ως ρίψασπις και ανάξιος της εμπιστοσύνης των συναδέλφων που με τίμησαν με την ψήφο τους και στήριξαν πάνω μου τις ελπίδες τους για την αναβάθμιση της Σχολής. Το προτιμώ από το να μην μπορέσω να φέρω ο ίδιος σε πέρας το δύσκολο αυτό έργο.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα, ανακάλυψα πράγματι ότι, μέσα στο 2014, και ενώ η Πολιτεία ανέμενε από εμάς να δρομολογήσουμε το νέο θεσμό, ιδρύθηκαν δυο νέα νομικά πρόσωπα στη θέση του, πέραν του ΕΛΚΕ που προϋπήρχε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr