Δημιουργώντας ένα είδος κοινωνικής γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

 Μια ιδιαίτερη εικαστική δράση λαμβάνει χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού σε συνεργασία του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, με το σχολείο κρατουμένων και του Δήμου Κορυδαλλού. Ο απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Φώτης Καραγεωργίου θα τοποθετήσει την Παρασκευή 30 Μαΐουστο χώρο του δημαρχείου και των φυλακών Κορυδαλλού έργο BEUYS (Mπόυς), δημιουργώντας ένα είδος κοινωνικής γλυπτικής.

Το έργο συνίσταται στη φύτευση  στρατιωτικών κρανών, τα οποία περιέχουν ήδη φυτεμένες μικρές ελιές. Με το πέρασμα του χρόνου τα κράνη θα αφομοιωθούν ή θα σπάσουν από το ζωντανό οργανισμό της ελιάς. Οι ρίζες θα απελευθερωθούν και οι μικρές ελιές θα γίνουν δέντρα.

Βασικό ρόλο παίζει εδώ η συμμετοχή των κρατουμένων, οι οποίοι θα φυτέψουν τα δέντρα, αλλά και θα τα φροντίζουν όσο αυτά θα μεγαλώνουν. Ιδιαίτερη ομάδα κρατουμένων οι μαθητές του 2ου σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού που επί 9 χρόνια αναστατώνουν δημιουργικά και θετικά τις στατιστικές του υποτροπιασμού.

Θα προηγηθεί συζήτηση των κρατουμένων με τον καλλιτέχνη, εκπρόσωπο του Γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ και συνεργάτες του επιστημονικού προσωπικού των φυλακών και του ευρύτερου χώρου της μετασωφρονιστικής μέριμνας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr