Υπουργός Παιδείας: Οι αλλαγές που προωθούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πανελλήνιες ΕξετάσειςΗ Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μιίλησε στα «Παραπολιτικά» και έδωσε σημαντικές απαντήσεις προς τους μελλοντικούς υποψηφίους για τις αλλαγές που προωθούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι οι τροποποιήσεις στη διαδικασία των πανελλαδικών δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, καθώς έμφαση δίνεται στις αλλαγές σε ολόκληρη την εκπαιδευτική βαθμίδα.

Την ίδια ώρα, κάνει λόγο για συνυπολογισμό, με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, των επιδόσεων των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινώντας με τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α Λυκείου, το έτος 2020-2021.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

Διαχρονικά ως Πολιτεία τείνουμε να εστιάζουμε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο για εμάς η αλλαγή αυτής της διαδικασίας δεν συνιστά πρώτη προτεραιότητα. Δίνουμε έμφαση στις αλλαγές από τη βάση της εκπαιδευτικής πυραμίδας προς τα πάνω, αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο. 

Έτσι, στοχεύουμε στην καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών, στην εισαγωγή νέων θεματικών, την καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων. 

Αναφορικά με το Λύκειο, σχεδιάζουμε, μεταξύ άλλων:

  • την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στην Α΄ Λυκείου από το έτος 2020-2021 και σταδιακά τα επόμενα χρόνια στις υπόλοιπες τάξεις,
  • την αποκατάσταση μαθημάτων γενικής παιδείας στη Γ΄ Λυκείου,
  • τον συνυπολογισμό, με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, των επιδόσεων των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινώντας με τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α΄ Λυκείου το έτος 2020-2021, και τούτο προκειμένου να ενισχυθεί ο αυτόνομος παιδαγωγικός ρόλος του Λυκείου και να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση. 

Με σχέδιο, σταδιακά, και χωρίς να αναστατώσουμε τον σχεδιασμό των μαθητών και των οικογενειών τους, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις σε βάθος χρόνου, βήμα-βήμα, με τη συμβολή όλων των σχετικών φορέων και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των μαθητών, καταλήγει η Υπουργός Παιδείας.

SOS: Πατήστε ΕΔΩ για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020.

Δείτε ΕΔΩ όλα νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr