O Νίκος Τσερκέζης ξανάδωσε Πανελλαδικές και συγκέντρωσε 18.967 μόρια με στόχο την Ιατρική

O Νίκος Τσερκέζης ξανάδωσε Πανελλαδικές και συγκέντρωσε 18.967 μόρια με στόχο την Ιατρική

Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020: O Νίκος Τσερκέζης, μαθητής από το 5ο Γενικό Λύκειο Σερρών, με την προσπάθειά του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 έφτασε τα 18.967 μόρια. Ο Νίκος είναι ακόμη ένας υποψήφιος που έδωσε ένα σπουδαίο παράδειγμα θέλησης, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά στις Πανελλήνιες εξετάσεις και μίλησε στα «Φοιτητικά Νέα» για την πορεία του.

Ο Νίκος αποκαλύπτει πως η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου σώματος ήταν αυτό που πάντα τον εντυπωσίαζε και επειδή ήθελε να τη γνωρίσει καλύτερα, αποφάσισε, περίπου στο Γυμνάσιο, να "κυνηγήσει" την Ιατρική.


Είναι, όπως δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα», λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του αρέσει η ποδηλασία. Ο Νίκος μας λέει πως η Ιατρική ήταν στόχος του σε όλη την πορεία του στο Λύκειο και η πρώτη του επιλογή στο Μηχανογραφικό θα είναι το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Θα χαρεί εξίσου όμως, όπως μας λέει, και με την εισαγωγή του σε οποιαδήποτε άλλη Ιατρική Σχολή.

Βλέπει την Ιατρική ως το κύριο μέσο για τη βελτίωση της υγειάς και του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου. Μας τονίζει πως αυτό θα ήθελε κι εκείνος να κάνει μελλοντικά, φυσικά στο βαθμό που μπορεί, αφού αυτό ήταν το βασικότερο κίνητρό του για ξαναδώσει Πανελλήνιες.

Ο Νίκος μας εξηγεί πως, ιδιαίτερα τη δεύτερη χρονιά, έμαθε ότι κάθε κατάσταση πίεσης πρέπει να τη διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία, διαφορετικά μπορεί να αδικήσουμε τον εαυτό μας και να μην αποδώσουμε ανάλογα με την προετοιμασία μας.

Την δεύτερη χρονιά, βρήκε το διάβασμά του όχι πολύ απαιτητικό (περίπου 4 ώρες τη μέρα), αλλά με σωστή συγκέντρωση. Μας φανερώνει πως ήταν αδύνατο να θέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις άλλες ανάγκες του, όπως ύπνο ή χαλάρωση, αλλά προσπαθούσε να διατηρεί μια ισορροπία.

Αυτό που τον βοήθησε ιδιαίτερα, μας λέει, είναι να παρατηρεί προσεκτικά το βιβλίο, να μετρά και να φέρνει τις εικόνες στο μυαλό του. Δεν είναι υπέρ της αποστήθισης, αλλά θεωρεί πως σε αυτήν στηρίζεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Για όλη τη διαδικασία προετοιμασίας, ο Νίκος δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία και χρειάστηκε επιμονή για να πείσω τον εαυτό μου να μην τα παρατήσω. Τελικά, πιστεύω ότι έκανα καλή προσπάθεια.»

Μοιράζεται μαζί μας πως υπήρξε πολλή στήριξη από την οικογένειά του, η οποία ήταν καθοριστική για να συνεχίσει και να κυνηγήσει το στόχο του για την Ιατρική, πάρα την εισαγωγή του στο Τμήμα Φαρμακευτικής, την πρώτη χρονιά των εξετάσεων.

Ο Νίκος με ανακούφιση μας αναφέρει:

«Χαίρομαι, πάντως, που τέλειωσα με τη διαδικασία των Πανελληνίων, που πραγματικά φέρνει τον μαθητή στα ψυχολογικά του όρια.»

Συνεχίζει λέγοντάς μας πώς ένιωσε την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων:

«Μετά τα αποτελέσματα, δεν νομίζω να έχω ξανανιώσει τέτοια χαρά, που φυσικά μοιράστηκα με την οικογένειά μου.»

Επίσης, ξεκαθαρίζει πως κυρίως το Φροντιστήριο συνέβαλε στην σωστή προετοιμασία του, καθώς η συμβολή του σχολείου, δυστυχώς, εξαρτάται κυρίως από τις διαθέσεις των καθηγητών. Υπάρχουν,  βέβαια, μας εξηγεί, και καθηγητές στο σχολείο που κάνουν άριστη προετοιμασία.

Δεν έχει ξεχάσει να αφήσει ένα μήνυμα για όλους τους μαθητές και τους μελλοντικούς υποψήφιους των Πανελλαδικών:

«Να μην τα παρατάνε και, όσο μπορούν, να μην αγχώνονται! Είναι σημαντικό να προσεγγίζουν το σχολείο με σεβασμό, με την προϋπόθεση πως αυτό τους μαθαίνει να μην παίρνουν τη γνώση χρησιμοθηρικά, αλλά ως μέσο για να γίνουν καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι.»

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλήνιες, Μηχανογραφικό, Συμβουλές, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2020 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2020. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr