Πανελλήνιες 2019: Πότε μηδενίζεται το γραπτό του εξεταζόμενου

Πανελλήνιες 2019: Πότε μηδενίζεται το γραπτό του εξεταζόμενου

Πανελλήνιες 2019: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τι ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πότε μηδενίζεται το γραπτό του εξεταζόμενου: 

1. Ο μαθητής να έχει μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ ή ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων.


2. Να αντιγράφει από το γραπτό άλλου εξεταζόμενου 

3. Να αντιγράφει από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις

4. Να θορυβεί και να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών

5. Να εμποδίζει την εξέταση άλλων εξεταζόμενων

6. Να δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του

Για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο εξεταζόμενος απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και των διδασκόντων».

Αυτό σημαίνει, προστίθεται στην εγκύκλιο, ότι «το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0) με απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και μετά από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα».

Προ της επιβολής της ποινής, ωστόσο, ο Διευθυντής του Λυκείου, οι επιτηρητές και οι διδάσκοντες το εξεταζόμενο μάθημα καλούν σε προφορική απολογία τον υποψήφιο των Πανελληνίων και συντάσσουν σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τους ανωτέρω. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Πανελλήνιες 2019: Ποια αντικείμενα απαγορεύονται στις αίθουσες

Αναρτήθηκαν τα Μηχανογραφικά Δελτία 2019

SOS: Αν θέλετε να ενημερώνεστε πρώτοι για τα Θέματα και τις Λύσεις των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019, πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr