Αρχές Απριλίου θα οριστικοποιηθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία (2019)

Αρχές Απριλίου θα οριστικοποιηθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία 2019

Πανελλήνιες 2019: Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «104,9 FM» και αναφέρθηκε και στα νέα Τμήματα που θα ενταχθούν στα Μηχανογραφικά Δελτία 2019.

Για τα νέα Τμήματα από τις συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τα οποία θα περιληφθούν στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων, εξήγησε ότι «στα καινούρια μηχανογραφικά θα μπούνε τα Τμήματα, όπου έχουν ολοκληρώσει τα Πανεπιστήμια τις μεταβολές στα προγράμματα σπουδών, έτσι ώστε αυτά τα Τμήματα πλέον να εμφανιστούν με την καινούρια τους εικόνα, η οποία προβλεπόταν νομοθετικά».


Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Αναφορικά με τις τελευταίες συμπράξεις μεταξύ ιδρυμάτων, οι οποίες θα ολοκληρώσουν το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σημείωσε πως «έχουν περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, έχουν γίνει κάποιες παρατηρήσεις». Τόνισε, δε, ότι «στα πανεπιστήμια που προχωρούν στον ενιαίο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δοθεί επιπρόσθετες θέσεις μελών ΔΕΠ που έχουν ζητηθεί, αλλά και χρηματοδότηση».

Τέλος, η υφυπουργός τόνισε ότι αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα αφορά και το κομμάτι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις προτεινόμενες συνέργειες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr