Πανελλήνιες 2018: Σχολιασμός θεμάτων Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (ΓΕΛ)

Πανελλήνιες 2018: Σχολιασμός θεμάτων Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2018 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν τον σχολιασμό των θεμάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΕΦΕ και από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

Ο Σχολιασμός των θεμάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΕΦΕ έχει ως εξής:


Τα θέματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αξιολογούνται ως αναμενόμενα και βατά. Ως προς το διδαγμένο κείμενο, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν στην Πολιτεία του Πλάτωνα. Συγκεκριμένα, οι ερμηνευτικές ερωτήσεις απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η ερώτηση της εισαγωγής διακρίνεται από πρωτοτυπία, εφόσον ήταν κλειστού τύπου και συγκεκριμένα αντιστοίχισης. Η λεξιλογική, με τη σειρά της, εντάσσεται σε παρεμφερές πλαίσιο με τη λεξιλογική των πανελλαδικών του 2017.

Ως προς το αδίδακτο κείμενο, που είναι απόσπασμα από την Ρητορική του Αριστοτέλη, παρότι οι μαθητές υποστηρίχθηκαν λεξιλογικά, υπήρχαν σημεία που απαιτούσαν υψηλό βαθμό εξάσκησης από τους υποψηφίους. Οι παρατηρήσεις της γραμματικής και του συντακτικού χαρακτηρίζονται απλές, χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Ο Σχολιασμός των θεμάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων έχει ως εξής:

Η επιλογή του προς μετάφρασιν αδίδακτου κειμένου από τη Ρητορική του Αριστοτέλους προϋποθέτει –για την απόδοση σε δόκιμο νεοελληνικό λόγο– εξοικείωση με την ορολογία αυτού του ιδιαίτερα απαιτητικού θεωρητικού κειμένου.

Πανελλήνιες 2018: Θέματα & Λύσεις στα Μαθηματικά-Αρχαία

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2018: Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr