Πανελλήνιες 2018: Σχολιασμός θεμάτων Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΓΕΛ)

Πανελλήνιες 2018: Σχολιασμός θεμάτων Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΓΕΛ)

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2018 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν τον σχολιασμό τη έκθεσης/των θεμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας ΓΕΛ από τον ΟΕΦΕ  και από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα ΓΕΛ με τις Πανελλήνιες 2018.


Ο Σχολιασμός Νέας Ελληνικής Γλώσσας από τον ΟΕΦΕ έχει ως εξής:

Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους Υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων χαρακτηρίζονται εξαιρετικά απλά, χωρίς καμία πρωτοτυπία τόσο στο επίπεδο των ερωτήσεων όσο και στο επίπεδο της παραγωγής λόγου, όπου ζητήθηκε από τους Υποψηφίους να συντάξουν ένα άρθρο για τη σχολική εφημερίδα αναπτύσσοντας τις απόψεις τους για τον εκπαιδευτικό και παιδευτικό ρόλο του σχολείου και τη συμβολή εκπαιδευτικών και μαθητών / μαθητριών στην αναβάθμιση του δεύτερου ρόλου.

Ο Σχολιασμός Νέας Ελληνικής Γλώσσας από την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων έχει ως εξής:

Είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στο μάθημα της Ν. Γλώσσας Γενικής Παιδείας η επιλογή κειμένου που αφορά τη σχέση Παιδείας και Εκπαίδευσης, του Δ. Ν. Μαρωνίτη, ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και διακεκριμένου κλασικού φιλολόγου. Η έμφαση του κειμένου στις ανθρωπιστικές αξίες συναντά την ίδια  μέριμνα και αγωνία της ΠΕΦ για μια παιδεία στην υπηρεσία του ανθρωπιστικού οράματος.

Η διασκευή και η σύντμηση του κειμένου, προσαρμοσμένες βέβαια στις απαιτήσεις της εξέτασης, συνέπτυξαν σε κάποια σημεία  τον λόγο του συγγραφέα με αποτέλεσμα να μη δίνεται πάντα πλήρης εικόνα των απόψεών του.

Δείτε ΕΔΩ τα Θέματα και τις Λύσεις στην Νέα Ελληνική Γλώσσα (ΓΕΛ) Πανελλαδικών 2018.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα Θέματα & τις Λύσεις των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr