Πανελλαδικές 2018: Τα δέκα SOS κανόνες για τις εξετάσεις

Πανελλαδικές 2018: Τα δέκα SOS κανόνες για τις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Ξεκινήστε επαναλήψεις σε ό,τι έχετε ήδη διαβάσει και μην αναλωθείτε στη μελέτη νέων θεμάτων ή την επίλυση εξαιρετικά πολύπλοκων ασκήσεων.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα Θέματα & τις Λύσεις των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, πατήστε ΕΔΩ.


Δώστε προσοχή στους ακόλουθους 10 κανόνες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018.

1. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τον χρόνο αναμονής των θεμάτων, οπότε και η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται. Συνήθης αντίδραση των υποψηφίων εκείνα τα λεπτά είναι η προσπάθεια και η αδυναμία ανάκλησης τυχαίων σημείων της ύλης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να επηρεάσει την ψυχολογία τους καθώς κατά τη γραπτή αξιολόγηση ο εγκέφαλος λειτουργεί αφαιρετικά, συνεπώς όταν έρθουν τα θέματα και ο υποψήφιος καταπιαστεί με ένα ένα από αυτά χωριστά, η ανάκληση μνήμης θα είναι πιο εύκολη.

2. Μόλις έρθουν τα θέματα ο υποψήφιος θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτά και να μην επιτρέψει σε τίποτε να αποσπάσει την προσοχή του, να διαβάσει μία φορά προσεκτικά όλα τα ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα να κρατά κάποιες πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες θα ανατρέξει αργότερα.

3. Ο μέσος όρος που πρέπει να αφιερώσει σε κάθε θέμα ο υποψήφιος είναι 45 λεπτά.

4. Ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνει ο υποψήφιος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί άμεσα να επιλύσει, γιατί θα μειωθεί ο χρόνος που απομένει για να αφιερώσει στα άλλα θέματα.

5. Ό,τι ζητείται στις εκφωνήσεις θα πρέπει να αιτιολογηθεί.

6. Ξεκινήστε πάντα από τα θέματα που γνωρίζετε. Μην ξεκινήσετε από το 4ο θέμα που είναι και το πιο δύσκολο. Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε τα περισσότερα δυνατά μόρια από τα 100 που υπάρχουν στα θέματα.

Πανελλήνιες 2018: Πώς θα επηρεάσει τις βάσεις η νέα τάση στην επιλογή σχολής

7. Αν δείτε ότι δεν ξέρετε κάποιο θέμα καλά, μην απογοητεύεστε. Μπορεί να είναι όντως πολύ δύσκολο και να μην το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι και να ακυρωθεί. Έχει συμβεί και αυτό.

8. Πολλές φορές κάποιοι υποψήφιοι με πολύ υψηλούς στόχους όταν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν το άριστα καταρρέουν και γράφουν κάτω από τη βάση. Απαιτείται ψυχραιμία μέχρι το τέλος.

9. Μην ασχοληθείτε με τους φίλους σας που μπορεί να σας ζητούν βοήθεια. Μπορεί να χάσετε την συγκέντρωσή σας.

10. Να θυμάστε ότι έχετε για κάθε θέμα 45 λεπτά περίπου. Αν κολλήσετε , αφήστε το και θα επανέλθετε στο τέλος. Μη δημιουργήσετε την παραμικρή αμφιβολία στον διορθωτή για τις γνώσεις σας και τον αναγκάσετε να σας κόψει μόρια. Μπορεί ένα δεύτερο «χτένισμα» στο γραπτό σας να σας βοηθήσει να αποφύγετε λάθη που δεν είχατε δει.

Τα Θέματα & οι Λύσεις των Πανελλαδικών 2018

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν τη ροή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, δημοσιεύοντας τα θέματα και τις λύσεις των Πανελληνίων 2018, καθώς και τις Εκτιμήσεις των Βάσεων 2018, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, θα δημοσιεύσουν τα Θέματα & τις Λύσεις των Πανελλαδικών 2018, Συντονιστείτε!

Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα Θέματα & τις Λύσεις των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, πατήστε ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr