Τι λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Τι λένε οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Βάσεις Αποτελέσματα 2017: Στην αναμονή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Βάσεις 2017 βρίσκονται εκατοντάδες υποψήφιοι φοιτητές της χώρας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί κύκλοι, με την αγωνία γι' αυτούς να κορυφώνεται.

Τους ΠΙΝΑΚΕΣ με τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής 2017 θα τους δείτε πρώτοι μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση. Για να λάβετε πρώτοι ενημερωτικό μήνυμα για τα αποτελέσματα των βάσεων 2017 πατήστε εδώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, η πιο πιθανή ημερομηνία για να ανακοινωθούν είναι την Δευτέρα, στις 28 Αυγούστου ή διαφορετικά την Παρασκευή στις 25 του ίδιου μήνα.

Οι υποψήφιοι γνωρίζουν τι έχουν γράψει πλέον μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις αρχές Ιουλίου, όμως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μάθουν σε ποια σχολή έχουν καταφέρει να περάσουν και πού.

Ο αυξημένος αριθμός των υποψηφίων και η μείωση των θέσεων στις περιζήτητες σχολές αυξάνει τον ανταγωνισμό και την αγωνία. Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο όλα δείχνουν άνοδο στα περισσότερα τμήματα.

Για παράδειγμα στο τμήμα των Ανθρωπιστικών Επιστημών, η άνοδος θα ξεκινάει από τα 150 και θα φτάνει στα 500 μόρια. Επίσης, ελάχιστα θα είναι τα τμήματα που θα δεχθούν υποψηφίους με λιγότερα από 10.000 μόρια.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο περισσότερα από 40 τμήματα αναμένεται να βρεθούν κάτω από τα 10.000 μόρια. Πτώση θα σημειώσουν και οι υψηλόβαθμες σχολές των Θετικών Σπουδών.

Μάλιστα, η πτώση αναμένεται να είναι σημαντική για όλες τις σχολές, οι οποίες κινήθηκαν πέρυσι πάνω από τα 15.000 μόρια, καθώς φέτος είναι λιγότεροι κατά 663 οι μαθητές που κινήθηκαν πάνω από τα 17.000 μόρια.

Πού θα υπάρξουν πτώσεις στις βάσεις 2017

To 3o Επιστημονικό Πεδίο θα κινηθεί υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Για τις περιζήτητες Ιατρικές Σχολές, φέτος είναι 1.386 οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν περισσότερα από 18.500 μόρια, ενώ πέρσι ήταν 1.422.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος στα χαμηλόβαθμα τμήματα. Στις Παιδαγωγικές Σχολές οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν παρόμοιες με πέρυσι, ωστόσο υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, επομένως αναμένεται αύξηση των βάσεων σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα. Τέλος, στο 5o Επιστημονικό Πεδίο θα συναντήσουμε δεκάδες τμήματα με λιγότερα από 10.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στα υψηλόβαθμα τμήματα, κυρίως στα περιφερειακά.

Εκτιμήσεις Μορίων ανά Τμήμα για τις Βάσεις 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr