Προκηρύχθηκε Δωρεάν Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δωρεάν Μεταπτυχιακό 2018 (ΠΜΣ) Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (ΤΕΤΥ) του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά 2018-2019: Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του ΤΕΤΥ απαιτεί καθημερινή συμμετοχή των φοιτητών σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Η επιτυχής ολοκλήρωσή του οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) μετά από σπουδές διάρκειας 4 εξαμήνων που συμπεριλαμβάνουν την υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων και την εκπόνηση και συγγραφή Μεταπτυχιακής Εργασίας.


Ενημέρωση για Δωρεάν Μεταπτυχιακά: Για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Δωρεάν Μεταπτυχιακού, πατήστε ΕΔΩ.

Κύρια έμφαση του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση και διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας σε πεδία αιχμής της Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών σε υψηλό διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο. Επίσης, σαν μέρος της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές του ΠΜΣ συμμετέχουν επικουρικά στη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητη.

Οι ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος εντάσσονται στα παρακάτω πεδία:

  • Οπτοηλεκτρονικής – Μαγνητικών υλικών – Νανοτεχνολογίας,
  • Πολυμερών – Κολλοειδών,
  • Θεωρητικής – Υπολογιστικής Επιστήμης Υλικών,
  • Συνθετικής Χημείας Υλικών,
  • Βιοϋλικών – Βιομορίων.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν

Πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Η αίτηση, η έκθεση ενδιαφερόντων και οι συστατικές επιστολές συμπληρώνονται σε ειδική σειρά εντύπων που διατίθενται από τη γραμματεία.

Δικαιολογητικά που συνυποβάλλονται:

1. Αίτηση (δείτε τα σχετικά αρχεία)

2. Έκθεση Ενδιαφερόντων (δείτε το υπόδειγμα)

3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας

4. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή επίσημη βεβαίωση περάτωσης σπουδών (Σημείωση: Σε περίπτωση που τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί εκτός Ελλάδος, χρειάζεται να ακολουθηθεί η διαδικασία επικύρωσης του Ελληνικού Κράτους. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους και να έρθουν σε επαφή με τη γραμματεία του ΤΕΤΥ).

5. Αντίγραφα τίτλων Αγγλικής Γλώσσας

6. Μέχρι τρεις (3) συστατικές επιστολές (δείτε το υπόδειγμα)

7. Αντίγραφα εργασιών και άλλα επικουρικά στοιχεία κατά την κρίση των υποψηφίων

Επισημαίνεται ότι στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά λογαριασμός e-mail από τον οποίο θα ενημερώνεστε για την πορεία της υποψηφιότητας σας.

Οι συστατικές επιστολές θα αποσταλούν απ’ ευθείας από τους συντάκτες, στην «Επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών».

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την εκπόνηση ΔΔ ορίζεται η 11η Μαΐου 2018. H διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Επιτροπή και προϋποθέτει συνέντευξη των υποψηφίων στις 21 Μαΐου 2018 μεταξύ 10:00 – 13:00. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για υποψήφιους που διαμένουν εκτός Κρήτης.

Οι αιτήσεις μαζί με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ή αποστέλλονται εμπρόθεσμα στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Κτίριο Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Βούτες, Πανεπιστήμιο Κρήτης, 70013 Ηράκλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, κ. Χ. Στρατήγη, στην παραπάνω διεύθυνση (τηλ. 2810-394272, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή στο Διευθυντή Μεταπτυχιακών σπουδών Καθ. Γ. Κοπιδάκη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr