Οι λάτρεις της σοκολάτας βρήκαν το ιδανικό πεδίο σπουδών. Το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία προσφέρει ένα διδακτορικό δίπλωμα πάνω στη σοκολάτα!

Συγκεκριμένα, το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας αναζητά ένα άτομο για διδακτορική διατριβή στη σοκολάτα.

Στόχος της έρευνας είναι να βρεθεί πώς γίνεται να μη λιώσει η σοκολάτα σε θερμά κλίματα.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Η περιγραφή του διδακτορικού αναφέρει ότι στόχος της έρευνας είναι «η διερεύνηση των παραγόντων που επιτρέπουν τη σοκολάτα, η οποία έχει σημείο τήξεως κοντά σε εκείνη του ανθρώπινου σώματος, να παραμείνει σε στερεή κατάσταση, διατηρώντας τις ιδιότητες που ζητούν οι καταναλωτές όταν αποθηκεύεται και πωλείται σε θερμά κλίματα».

Το Πανεπιστήμιο τονίζει ότι η έρευνα βασίζεται κυρίως σε πειράματα, αλλά απαιτούνται καλές μαθηματικές γνώσεις.

 

Δείτε παρακάτω την αγγελία του Κέιμπριτζ για το διδακτορικό όπως ανακοινώθηκε:

An industrial, fully-funded 3.5 year PhD studentship is available to study the fundamentals of heat-stable chocolate , based in the Department of Chemical Engineering & Biotechnology, co-supervised by Prof. Malcolm Bolton (Geotechnical Engineering), Prof. Eugene Terentjev (Soft Matter Physics) and Dr Ian Wilson (Chemical Engineering). Due to funding regulations, the studentship is only available to EU nationals.

The project will investigate the factors which allow chocolate, which has a melting point close to that of the human body, to remain solid and retain qualities sought by consumers when it is stored and sold in warm climates. The project sponsor has existing technology in this field and the project will develop a fundamental understanding of the area which extends beyond the industrial need. The project is mainly experimental and will employ rheological and analytical methods from a range of engineering and physical science disciplines. Theoretical aspects will require good mathematical skills. The supervisors have extensive experience in studying soft solids, including foods.

The desired start date is January 2015. Preference will be given to candidates who can start at this time.

Applicants must have:

1.) Experience in experimental investigations.

2.) At least 4 years of study at University level and a high 2:1 or equivalent degree in a relevant discipline such as physics, chemistry, materials science or engineering. If you hold a non-UK degree, please consult http://www.graduate.study.cam.ac.uk//international-students/international-qualifications for information on what equates to a 2.1.

3.) Be able to meet the graduate admissions entrance requirements of the University of Cambridge. The successful candidate will be expected to formally apply for admission: http://www.graduate.study.cam.ac.uk/courses/entry-requirements

To apply for this position, please email the following to the Research Secretary, Mrs. Amanda Taylor, at Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. by 12:00 (UK time) on Friday 29 August:

1.) Due to funding regulations, this studentship is only available to European nationals. Please state your nationality in your email. (Please do not send scans of passports, ID cards, etc.; a statement in your email will suffice at this stage.) To determine if you are eligible for the Home (UK) or European Union (EU) fees rate, please see the criteria at: http://www.ukcisa.org.uk/International-Students/Fees--finance/Home-or-Overseas-fees/England-Higher-Education/

2.) A copy of your CV.

3.) Copies of transcripts that include marks received.

4.) Please include the vacancy reference number NQ04061 in the subject line of your email.

Please quote reference NQ04061 on your application and in any correspondence about this vacancy.

The University values diversity and is committed to equality of opportunity.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr