Φοιτητής σχεδίαζε επιθέσεις σε εκκλησίες Διεθνή Φοιτητικά Νέα: Νεαρός φοιτητής σχεδίαζε επιθέσεις σε εκκλησίες

Φοιτητής σχεδίαζε επιθέσεις σε εκκλησίες

Τη σύλληψη ενός άνδρα που κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση σε «μία ή δύο εκκλησίες» στην περιοχή του Παρισιού ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για έναν φοιτητή με καταγωγή από την Αλγερία που βρισκόταν από πέρυσι σε «λίστα επικίνδυνων προσώπων» και ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποστηρίζουν πως ανακαλύφθηκε όταν αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και κάλεσε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, «βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν χωρίς αμφιβολία πως σχεδίαζε άμεσα επίθεση».

Σύμφωνα με τον Καζνέβ, ο άνδρας, ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών, και «είχε την πρόθεση να αναχωρήσει για τη Συρία» για να πολεμήσει με την τζιχαντιστική ISIS. Στην κατοχή του βρέθηκε «ένα οπλοστάσιο πολεμικών όπλων» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Καζνέβ. 

Η συνήθως καλά πληροφορημένη γαλλική Monde υποστηρίζει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο νεαρός συνελήφθη όταν κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο επειδή είχε αυτοπυροβοληθεί κατά λάθος στο πόδι. 

Τα ίχνη του αίματος στο έδαφος οδήγησαν τους ερευνητές στο οπλοστάσιο που κρατούσε ο νεαρός, υποστηρίζουν οι πληροφορίες. 

Επιπλέον, εξετάζεται διασύνδεση του νεαρού με την υπόθεση της δολοφονίας μίας 32χρονης γυμνάστριας που είχε βρεθεί το πρωί της Κυριακής νεκρή στο αυτοκίνητό της στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Η γυναίκα δεν έμενε στο Παρίσι και είχε έρθει για επαγγελματικούς λόγους στην πόλη. Φαίνεται πως, σύμφωνα με τις αναφορές, έγινε τυχαία στόχος της επίθεσης.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr