Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό του κορωνοϊoύ - Τι αναφέρει η Κυβέρνηση

Εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό του κορωνοϊoύ

Σε νέα μέτρα για τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών εστιάζει η κυβέρνηση, τη στιγμή που ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα, μετρώντας 4 νεκρούς και 331 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κλείσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, που δεν σχετίζονται με αγαθά πρώτης ανάγκης.

Δηλαδή πρόκειται για καταστήματα ρούχων, ηλεκτρικών ειδών και όλων των προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Φυσικά, ανοιχτά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που ακούγονται περί απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο δημοσιογράφος του MEGA, Γιάννης Χρηστάκος είπε ότι σαφώς υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο αυτό θα κριθεί ανάλογα με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, διέψευσε πως θα υπάρξει απαγόρευση μετακινήσεων, λέγοντας ότι: «πρόκειται περί παραπληροφόρησης τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας. Είναι στο μέτρο της ατομικής ευθύνης να μένει κάποιος στο σπίτι, συνειδητός αυτοπεριορισμός». 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr