Το ΙΚΥ απέκτησε το Διεθνές Πιστοποιητικό EFQM «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία»

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αποτελεί από σήμερα την πρώτη Υπηρεσία του στενού Δημοσίου τομέα που λαμβάνει Διάκριση Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM (European Foundation of Quality Management). Η Διάκριση δόθηκε για τις στοχευμένες δράσεις του ΙΚΥ ως προς την βελτίωση των δομών και των προγραμμάτων του και την ανάπτυξη ενός οργανωμένου Συστήματος Επικοινωνίας και Προβολής. Η υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ηγεσίας και την αγαστή συνεργασία του προσωπικού του ΙΚΥ. 

Το ΙΚΥ δεν είναι μόνο προσηλωμένο με την Αριστεία ως προς τους υποτρόφους του αλλά αποτελεί πλέον και το ίδιο επίσημα Πιστοποιημένος Φορέας Αριστείας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Σε διάρκεια πέντε μηνών κατάφερε και ανταπεξήλθε με ιδιαίτερη επιτυχία στην νέα αυτή πρόκληση. Αυτό συνέβη επειδή το ΙΚΥ τον τελευταίο χρόνο διανύει μια περίοδο ανάπτυξης αναμορφώνοντας όλα τα προγράμματα υποτροφιών και ανασυγκροτώντας τις δομές και τις υπηρεσίες του. Η Διάκριση αυτή αποτελεί για το ΙΚΥ το πρώτο βήμα για μια ακόμη πιο εκτεταμένη επιδίωξη Αριστείας μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βελτιώσεων και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής για άλλους φορείς του Δημοσίου. 

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ, καθ. Έφη Μπάσδρα δήλωσε:  «Το ΙΚΥ θα προχωρήσει και στις επόμενες βαθμίδες Αριστείας EFQM καταδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο αφενός ότι ο Δημόσιος Τομέας μπορεί να ανταγωνίζεται με αξιώσεις τον ιδιωτικό και αφετέρου ότι η αξιολόγηση μπορεί να είναι και επωφελής και εποικοδομητική για όλους. Εξάλλου το ίδιο το αντικείμενο του ΙΚΥ είναι μια διαρκής αξιολόγηση άριστων νέων. Το ΙΚΥ, με αφορμή και αυτή του τη διάκριση, επιθυμεί να ενδυναμώσει το ρόλο του ως φορέας στήριξης του δικαιώματος στη μόρφωση.  Γιατι η εκπαίδευση είναι επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Και γι’ αυτό είναι και η πιο σημαντική».


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάκριση του ΙΚΥ μπορείτε να συμβουλευτείτε το δικτυακό τόπο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών www.iky.gr 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr